Իսկական մածուն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է կաթ և թթվասեր․ Ահա բաղադրատոմսը
Ժամանակի ընթացքում ավելի ու ավելի քիչ մթերքներ են մեզ հասնում իրենց սկզբնական տեսքով, և մածունը դրանցից մեկն է:
Մարդիկ հնում գիտեին մածուն պատրաստել, քանի որ դա արժեքավոր կաթը պահպանելու միջոցներից մեկն էր։ Այժմ ավելի հեշտ է, քան երբևէ գնել դրա տեսակներից մեկը, բայց դա հեշտ չէ, քան ինքներդ պատրաստելը:
Մածուն պատրաստելու համար հարկավոր է․
Կաթ - 800 մլ
Թթվասեր - 2 ճ.գ.
Կաթը լցնել խորը կաթսայի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։
Այնուհետև թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանից մի փոքր տաք (մոտ 30 աստիճան):
Կաթի մեջ ավելացնել թթվասերը և լավ խառնել։ Թավան ծածկել շորով և մեկ օր դնել տաք տեղում։
Այն կարելի է օգտագործել տարբեր նպատակներով, և ամենահեշտ ձևը այն պարզապես ուտելն է որպես մածուկ սև հացով։ Այն ավելացվում է նաև հացաբուլկեղենի մեջ։ Եթե ձեզ դուր չի գալիս դրա խտությունը, օգտագործեք հարիչ:
Այս մթերքները կլուծեն միզաթթվի բյուրեղները և կթեթևացնի հոդատապը, երիկամների քարերը, հոդացավերը․
Բրոկկոլի և վարունգ
Այս բանջարեղենները կարող են նվազեցնել միզաթթվի արտադրությունը և բյուրեղների ձևավորումը: Նրանք սովորաբար ձևավորվում են մեր հոդերի շուրջ, ինչի հետևանքով առաջանում է հոդի ցավ և դեֆորմացիա:
Բանան
Բանանը հարուստ է կալիումով, որը շատ կարևոր է օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակի իջեցման համար։
Գազար
Դուք կարող եք խուսափել միզաթթվի կուտակումից գազարի կանոնավոր օգտագործմամբ և նաև բարելավել ձեր ընդհանուր առողջությունը:
Բալ
Այս համեղ հատապտուղն ունակ է նորմալացնել միզաթթվի մակարդակը։ Քանի որ այն պարունակում է անտոցիանին կոչվող նյութ: Բացի այդ, այն կանխում է մեր հոդերի շուրջ բյուրեղների առաջացումը:
Ջուր
Ջրի օգտագործմամբ դուք կարող եք ոչ միայն նվազեցնել միզաթթվի մակարդակը, այլև հեռացնել թափոնները և տոքսինները ձեր օրգանիզմից:
Նեխուր
Նեխուրի հաճախակի օգտագործմամբ դուք կկարողանաք խուսափել միզաթթվի պատճառով առաջացած ավելի շատ բարդություններից, ինչպես նաև նվազեցնել դրա մակարդակը։
Խնձոր
Դուք կարող եք դետոքսիկացնել ձեր մարմինը խնձորի կանոնավոր օգտագործմամբ: Այն նաև օգնում է վերացնել միզաթթվի ավելցուկը:
Կիտրոն
Միզաթթուն հեռացնելու և բազմաթիվ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար կօգնի կիտրոնաջրի կանոնավոր օգտագործումը։ Կիտրոնով ջուր խմեք միշտ յուրաքանչյուր ուտելուց 30-40 րոպե հետո։
Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյ խմելը նվազեցնում է հոդատապի առաջացման վտանգը, ինչպես նաև պայքարում է հիպերուրիցեմիայի դեմ: Ամեն օր խորհուրդ է տրվում խմել 1-2 բաժակ կանաչ թեյ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։