Ընդամենը 5 րոպեում դուք կազատվեք ծնկի ցավից, ոտնաթաթի ցավից, այտուցից, ջղաձգությունից և անհանգիստ ոտքերի համախտանիշից
Դա շատ պարզ է: Ինձ մոտ ստացվեց, խորհուրդ եմ տալիս դա դուք էլ փորձեք։ Ոտքերի ցավը կարող է առաջանալ բազմաթիվ պատճառներով, և դրանք 25-ից ավելի են:
Մեր ոտքերը ծանր բեռի տակ են և մեր ամենօրյա խնամքի կարիքն ունեն։ Մենք առաջարկում ենք ձեզ այս խնդիրները շտկելու պարզ ուղիներ:
Բարձրացրեք ձեր մատները
Տեղադրեք ձեր ոտքերը հատակին և միաժամանակ բարձրացրեք ձեր բոլոր մատները: Դա արեք 5-20 անգամ յուրաքանչյուր ոտքի վրա:
Թենիսի գնդակը ոտքերով գլորեք
Ոտքը դրեք թենիսի գնդակի վրա և գլորեք այն՝ մեղմ ճնշում գործադրելով: Դա արեք երկու ոտքերով օրական 2 անգամ 5-10 րոպե:
Բարձրացրեք ձեր բութ մատը
Բարձրացրեք միայն ձեր բութ մատը, մնացածը թողնելով սեղմված հատակին: Կրկնեք 10-20 անգամ յուրաքանչյուր ոտքի հետ՝ օրը 2 անգամ, և շուտով կնկատեք, որ ցավն անցնում է, ոտքերդ ուժեղանում են և ավելի քիչ են հոգնում: Միայն չորս մատը բարձրացնելը, բթամատը ամուր սեղմած հատակին, նույնպես լավ ազդեցություն է ունենում։
Առավոտյան ձգումներ
Ամեն առավոտ վեր կացեք ձեր մատների վրա, խորը շունչ քաշեք ձեր քթով, ձեր ձեռքերը ձգեք վեր: Արտաշնչելիս վերադարձեք մեկնարկային դիրքին:
Ավելացրե՛ք անգամների քանակը մինչև 50։ Այս վարժությունը կօգնի ազատվել ոտքերի, ծնկների ցավից, ծանրությունից և այտուցներից։
Քայլեք ոտաբոբիկ
Սա հրաշքներ կգործի ձեր ոտքերի համար, այնպես որ փորձեք հնարավորինս հաճախ ոտաբոբիկ քայլել գետնին:
Պատրաստեք ոտքերի լոգանքներ
Աղով լոգանքները կօգնեն ձեզ վերացնել ոտքերի տհաճ հոտը, կթուլացնի ոտքերի ծանրությունն ու հոգնածությունը, ինչպես նաև կթեթևացնի այտուցն ու ջղաձգությունը: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել ծովի աղ և մագնեզիումի սուլֆատ:
Մերսումներ քնելուց առաջ
Քնելուց առաջ ոտքերի թեթև մերսումը կօգնի ձեզ ավելի արագ քնել, վերացնել ոտքերի ցավը և թեթևացնել անհանգիստ ոտքերի համախտանիշը:
Ոտքերը մերսելու համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել նուշի կամ ձիթապտղի կամ կոկոսի յուղ՝ դրանք կօգնեն վերացնել ճաքերը, եգիպտացորենը և սնկերը։
Ամեն երեկո խորհուրդ է տրվում մերսել առնվազն 2 րոպե, և արդյունքը ձեզ երկար սպասեցնել չի տա:
Այս նյութերի պակասը առաջացնում է ջղաձգություն, ջղաձգություն և մկանային ցավ:
Պարզապես ավելացրեք այս մթերքները ձեր սննդակարգում և հեշտությամբ և հեշտությամբ կազատվեք այս խնդրից:
Մկանային սպազմերը մկանների կամ մկանների խմբի շատ ցավոտ և երկարատև ակամա կծկումներ են:
Նոպաների պատճառները՝ ծայրամասային նյարդի հիպերակտիվություն, նյարդամկանային հիվանդություններ, հանքանյութերի, ինչպես նաև որոշ վիտամինների պակաս։
Հիմնական հանքանյութերը, որոնց պակասը հրահրում է մկանային սպազմերի տեսքը, հետևյալն են՝ կալցիում, կալիում, մագնեզիում, նատրիում։
Կալցիում
Կալցիումը հիմնական հանքանյութ է մկանների կծկման գործընթացում: Կալցիումի ցածր մակարդակը առաջացնում է մկանների գրգռում: Սա հանգեցնում է մկանային սպազմի, հատկապես մեջքի և ոտքերի մկաններում:
Կալիում
Այս հանքանյութը շատ կարևոր գործառույթ է կատարում, երբ խոսքը վերաբերում է բջջային պատի միջոցով նյարդային ազդակների փոխանցմանը: Այն խանգարում է բջջային օսմոտիկ հավասարակշռության կարգավորմանը, այսինքն՝ բջջի ներսում և դրսում նյութերի համակենտրոնացմանը։
Նատրիում-կալիումի նյութափոխանակության մի մասն է։ Մասնավորապես, նրա գործառույթն է ապահովել, որ մկանները թուլանան այն բանից հետո, երբ դադարում է նյարդային ազդակը, որն առաջացրել է մկանների կծկումը:
Հետևաբար, կալիումի անբավարարությունը խանգարում է մկանների թուլացմանը և նպաստում սպազմերի և մկանային ցավի առաջացմանը:
Նատրիում
Նատրիումը, ինչպես վերը նշեցինք, նույնպես խանգարում է նատրիում-կալիումի նյութափոխանակության մեխանիզմին։ Դրա պակասը նպաստում է մկանային թաղանթի երկու կողմերում իոնների անհավասարակշռությանը:
Սա նպաստում է բջջի ֆունկցիոնալության նվազմանը, այն ավելի հակված է մկանային սպազմերին:
Մագնեզիում
Մագնեզիումը մկանների կծկման մի մասն է: Այն նաև կարևոր է նյարդային գրգռվածության և մկանների կծկման համար: Սրա բացակայությունը նպաստում է մկանային սպազմի և ցավի առաջացմանը։ Եվ նաև այն պետք է կատարյալ հավասարակշռության մեջ լինի վերը նշված էլեկտրոլիտների հետ:
Պարզեք, թե սննդի որ աղբյուրներից կարող եք ստանալ այս միկրոէլեմենտները և այդպիսով խուսափել ջղաձգությունից և մկանային ցավից:
Կալցիումի աղբյուրները
Կալցիումի ամենակարևոր աղբյուրները հետևյալն են՝ ձկները, ինչպիսիք են սաղմոնը, անչոուսը և սարդինան: Եվ նաև բանջարեղեն: ինչպիսիք են կաղամբը, ծաղկակաղամբը, կաղամբը, կաղամբը, սպանախը, սոխը, սոխը և բրոկկոլին:
Legumes, ինչպիսիք են սիսեռ, ոսպ, լոբի տարբեր տեսակի (սպիտակ, կարմիր և այլն):
Հատկապես հարուստ են ձվերը և ընկույզները, ինչպիսիք են նուշը, քնջութի սերմերը և արևածաղկի ու դդմի սերմերը:
Կալիումի աղբյուրները
Կալիումը հանքանյութ է, որը մենք հեշտությամբ կարող ենք գտնել տարբեր մթերքների մեջ, որոնցից ամենակարևորներն են՝ միսը, ինչպես կարմիր, այնպես էլ հավի միսը, ինչպես նաև ձուկը, ինչպիսիք են սաղմոնը, ձողաձուկը, սարդինան: Մրգերը կալիումի կարևոր աղբյուր են, ինչպիսիք են բանանը, ավոկադոն, ցիտրուսային մրգերը, կիվին և ծիրանը:
Ինչպես նաև բանջարեղեն, ինչպիսիք են բրոկկոլին, կարտոֆիլը, լոլիկը և դդումը:
Նատրիումի աղբյուրները
Նատրիումը աղի մեջ պարունակվող հանքանյութ է: Հատկապես խորհուրդ է տրվում հիմալայան աղը:
Մագնեզիումի աղբյուրներ
Ճարպերը, կալցիումը և վիտամին D-ն նպաստում են մագնեզիումի կլանմանը, մինչդեռ ալկոհոլը նվազեցնում է այն։ Սննդի ամենակարևոր աղբյուրներն են՝ քնջութը, եգիպտացորենը, ընկույզը (նուշ, պնդուկ, պիստակ և այլն), հում բանջարեղենը, ամբողջական սերմերը, կակաոն և շոկոլադը։
Հետևաբար, խորհուրդ է տրվում հետևել հնարավորինս հավասարակշռված և պատշաճ կերպով խոնավացված սննդակարգի: Հատկապես, երբ կատարվում են ինտենսիվ վարժություններ և շատ շոգ պայմաններում, որոնք պատասխանատու են քրտինքի միջոցով ջրի և էլեկտրոլիտների զգալի կորստի համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։