Այս վիտամինի պակասն է առաջացնում գլխացավ. Եթե միայն ես ավելի շուտ իմանայի այս մասին
Այս նյութերի պակասը հանգեցնում է գլխացավի
Ֆոլաթթու և վիտամին B12
Մարդիկ, ովքեր չունեն այս նյութերը, հակված են չափից ավելի դյուրագրգռության և անզգայության: Նրանք նաև ավելի հակված են սթրեսի։
Հետաքրքիր է, որ մենք հաճախ փորձում ենք թուլացնել գլխացավը ասպիրին պարունակող դեղամիջոցներով: Իսկ այս նյութը պարզապես նվազեցնում է ֆոլաթթվի և վիտամին B12-ի պարունակությունն օրգանիզմում։
Սպանախը ֆոլաթթվի պարունակությամբ չեմպիոն է, դրանով հարուստ են նաև բրոկկոլին, ծնեբեկը, ավոկադոն, ճակնդեղը, գազարը, դդումը։ Վիտամին B12-ը կա նաև հավի ձվի մեջ:
Պղինձ և երկաթ
Պղնձի և երկաթի պակասը ավելի բնորոշ է կանանց և ուղղակիորեն հանգեցնում է անեմիայի, հիպոթենզիայի, միգրենի և դեպրեսիայի: Լոբիները, ընկույզները, այծի պանիրը, ավոկադոն հարուստ են պղնձով, իսկ կանոնավոր ուտելով կանաչի, հազար, քնջութ՝ դուք կհամալրեք երկաթի պաշարները։
Վիտամին B6
Վիտամին B6-ի (պիրիդոքսին) պակասը անոթային հիվանդությունների առաջացման հիմնական գործոններից է։ Այն կա այս մթերքներում՝ լոբի, թարմ բանջարեղեն և հացահատիկ։
Վիտամին D
Վիտամին D-ն բնականորեն արտադրվում է մեր օրգանիզմում, երբ գտնվում ենք արևի լույսի տակ: Իսկ ձմռանը այն կարելի է ստանալ սննդից։ Ձուն, լոբիները, ծովամթերքը, կաթնամթերքը շատ են նյութափոխանակության այս կարևոր տարրում: