Ընդամենը 10 րոպեում պատրաստեք այս համեղ և վիտամիններով հարուստ աղցանը
Բաղադրամասեր․
Սպիտակ կաղամբ
Գազար մեկ հատ
Սոխ մեկ հատ
Խնձորներ մեկ հատ
Պղպեղ:
Կիտրոնի հյութ
Բուսական յուղ
Շաքարավազ մեկ թեյի գդալ
Կանաչիներ
Աղ
Կաղամբը կտրատել սուր դանակով։ Փորձեք այն հնարավորինս բարակ դարձնել: Երբ կաղամբը բարակ կտրատված է, աղցանը շատ նուրբ է դառնում։ Այնուհետև կաղամբը տեղափոխեք այն ամանի մեջ, որում կպատրաստեք աղցանը։
Մաքրեք գազարն ու խնձորը և լվացեք: Գազարը քերել միջին քերիչով, իսկ խնձորը՝ խոշոր քերիչով։ Օդի հետ շփվելուց հետո քերած խնձորը սկսում է մթնել։ Այն կարող եք շաղ տալ մի քիչ կիտրոնի հյութով։
Կեղևազատել սոխը և մանր կտրատել։
Բուլղարական պղպեղը նույնպես կտրատել բարակ ձողիկների տեսքով։ Աղցանի ամանի մեջ լցնում ենք մանր կտրատած սոխն ու բուլղարական պղպեղը։
Լցնել բուսական յուղը և կիտրոնի հյութը: Ըստ ճաշակի ավելացնել աղ և շաքարավազ:
Վիտամինային աղցան պատրաստ է։ Տեղափոխել աղցանամանի մեջ և մատուցել։ Բարի ախորժակ!