Սպիտակուցի 5 կարևոր աղբյուր մաքուր անոթների և ուժեղ մկանների համար
Դրանք պետք է կանոնավոր օգտագործվեն, և ձեր մարմնում սպիտակուցի պակաս չի լինի:
Հակառակ տարածված կարծիքի, հնարավոր է ոչ միայն օպտիմալացնել ձեր առողջությունը բուսական ծագման մթերքներով, երբ ճաշացանկը ճիշտ է: Դա իսկապես մեծ արդյունքներ է տալիս։
Չնայած խորը արմատավորված, մոլորեցնող ավանդական իմաստությանը, մարդը կարող է ապրել և առողջ լինել առանց մսի, ձվի և կաթնամթերքի:
Հավատացեք, թե ոչ, դուք չեք տառապի սպիտակուցի պակասից։ Քանի որ անկախ նրանից, թե որքան ակտիվ է ձեր ապրելակերպը, առողջարար, բուսական դիետան ապահովում է ավելի քան բավարար սպիտակուց՝ ձեր մարմնի կարիքները բավարարելու համար:
Եվ նաև այն չի պարունակում վնասակար հագեցած ճարպեր, որոնք խցանում են զարկերակները, հրահրում են հիպերտոնիա և այլն։
Շատ հայտնի մարզիկներ զբաղվում են բուսական սնուցմամբ: Առանց որևէ բացասական ազդեցության մկանային զանգվածի կառուցման կամ վերականգնման վրա:
5 սպիտակուցներով հարուստ մթերք
1. Քինոա՝ 11գ սպիտակուց/բաժակ
Այս սերմերը լավ հիմք են հանդիսանում վեգան կերակուրի համար, ինչպես նաև հիանալի նախաճաշ են, երբ մատուցվում են սառը բուսական կաթի և մրգերի հետ միասին:
2. Ոսպ՝ 17,9գ սպիտակուց/բաժակ
Ոսպը սպիտակուցի հարուստ աղբյուր է՝ մոտավորապես 18 գրամ մեկ եփած բաժակի համար: Բժշկության ինստիտուտը խորհուրդ է տալիս 0,8 գրամ սպիտակուց ստանալ մեկ կիլոգրամ քաշի համար: Ուստի այս քանակությունը կազմում է 82 կգ քաշ ունեցող մարդու օրական առաջարկվող ընդունման մոտ 28 տոկոսը:
3. Լոբի (սև, կարմիր, մունգ, պինտո) 12-15 գ սպիտակուց/բաժակ
Նրանք շատ լավ են շոգեխաշած բանջարեղենի հետ, սոուսների և ապուրների, աղցանների մեջ և այլն: Բոլոր տեսակի լոբիները պետք է լինեն ձեր ամենօրյա սննդակարգի անբաժանելի մասը:
4. Սպիրուլինա՝ 6 գ սպիտակուց / 10 գ
Այս կապույտ-կանաչ ջրիմուռն ունի կենսահասանելի ամբողջական սպիտակուց, որը պարունակում է բոլոր էական ամինաթթուները: Դրանք պարունակում են 60% սպիտակուց, որն ամենաբարձր տոկոսն է ցանկացած բնական արտադրանքի մեջ: Արդյունքում՝ դրանք բուսական ծագման սպիտակուցի անսպառ աղբյուր են ձեր առողջության և գեղեցկության համար։
5. Կանեփի սերմեր՝ 16 գ սպիտակուց / 3 ճաշի գդալ
Նրանք ունեն օմեգա-6 և օմեգա-3 ճարպաթթուների, էական ճարպաթթուների իդեալական համամասնություններ: Արդյունքում, կանեփի սերմերը ևս մեկ ամբողջական, կենսամատչելի սպիտակուց են, որը համեմատելի է միայն սպիրուլինայի հետ: Ինչպես նաև մի շարք ուտեստների պարզ հավելում` աղցաններից և սմուզիներից մինչև բանջարեղեն և բրինձ:
Բուսական սպիտակուցի այլ հիանալի աղբյուրներ են՝
կաղամբ 4,5%
սունկ 3,8%
բրոկկոլի 4,5%
մաղադանոս 3,4%
կանաչ պղպեղ 2,2%
մանուշակագույն կաղամբ 2,2%
ծաղկակաղամբ 4,0%
վարունգ 2,4%
սպանախ 4,9%
լոլիկ 1,8%