Խոտաբույսեր, որոնք օգնում են պահպանել օպտիմալ քաշը
Չնայած խոտաբույսերը համադարման չեն, դրանք կարող են օգտագործվել որպես սնունդ կամ դեղամիջոց: Բայց ինչպես լրացնել և աջակցել դիետաներին և վարժություններին:
Խոտաբույսերը օգտագործվում են որպես համեմունքներ, հավելումներ, սնունդ և թուրմեր՝ օգնելու վերահսկել քաշը: Խոհարարության մեջ օգտագործվող համեմունքներ. Օրինակ՝ կոճապղպեղ, կայենյան պղպեղ և սամիթ։
Որոնք բարելավում են մարսողությունը, խթանում են աղի արտազատումը և ստամոքսի սեկրեցումը և հակասպազմոդիկ են:
Շատ մարդիկ գտնում են, որ խոտաբույսերը դաշնակից են իրենց կյանքի որակի բարելավման գործում: Հատկապես առողջության համար։ Օրինակ, ինչպիսիք են Սուրբ Հովհաննեսի զավակը, կոճապղպեղը և անանուխը:
Բայց այս խոտաբույսերը նաև անուղղակի ազդեցություն ունեն քաշը պահպանելու կամ կորցնելու համար: Քանի որ նրանք պատասխանատու են սթրեսի մակարդակի նվազեցման համար, որը քաշի ավելացման հիմնական պատճառն է, ինչպես նաև կորցրած քաշը վերականգնելու դժվարությունը:
Կատվախոտ
Fenugreek-ը դաշնակից է մարմնի քաշը վերահսկելու և գիրությունը բուժելու համար: Բացի այդ, այն ունի կանանց էստրոգենի նման հատկություններ: Դրա առավելություններից մեկն այն է, որ այն մեծացնում է կանանց կիսանդրին:
Որպես հավելյալ օգուտ՝ այն օգնում է առողջապահության այլ ոլորտներում: Օրինակ, այն նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և ավելացնում կաթի արտադրությունը կանանց մոտ, ովքեր կրծքով կերակրում են իրենց երեխաներին:
Թեյ կամ կատվախոտի թուրմ:
Ամենատարածվածը, իհարկե, թեյն է՝ իր սերմերով, հենց որ արթնանում ենք արդեն օրվա կեսին։ Դա անելու համար պետք է եռացնել մեկ բաժակ ջուր, լցնել մոտ հինգ սերմ, և այն արդեն կարող եք խմել, երբ այն սառչի։
Օրվա ընթացքում անհրաժեշտ է շատ ջուր խմել, դա կբարձրացնի ձեր ախորժակը։ Ոչ միայն դա, կատվախոտն ունի սապոնիններ, որոնք օգնում են բարելավել մարսողությունը, բարելավել մարսողական ֆերմենտները և կարգավորել կալորիաները ավելի քիչ վնասակար եղանակով: Միշտ հիշեք, որ օրական պետք է խմել առնվազն երկու լիտր ջուր:
Dandelion
Dandelion-ն ունի ախորժակը խթանող տոնիկ գործելու հիմնական հատկություն: Իր դառը համի շնորհիվ այն խթանում է լեղու արտահոսքը՝ այդպիսով բարելավելով մեր մարսողական ֆերմենտները։
Որպեսզի դանդելիոնը գործի, մենք պետք է այն ընդունենք օրը երեք անգամ։ Դանդելիոնի հարմար ինֆուզիոն պատրաստելու համար ջուրը բերեք եռման աստիճանի և մի բաժակ ջրի մեջ ավելացրեք խտուտիկի չորս ծաղիկներ: Երբ այն սառչի, կարող եք օգտագործել այն։
Կես ժամից հետո կարելի է բանան ուտել։ Ամեն օր բանան օգտագործելը կօգնի նաև պահպանել քաշը։
Խոտաբույսեր, որոնք օգնում են կարգավորել ձեր ախորժակը, որպեսզի չչարաշահեք
Sage. Նույնիսկ մատների միջև քսած տերևի հոտը նվազեցնում է փափագը և հագեցվածության զգացում է սերմանում: Բացի այդ, եղեսպակը երկարատև ազդեցություն է ունենում, ինչպես նաև ազդում է շնչուղիների բեռնաթափման վրա։ Այն նաև նվազեցնում է ախորժակը բանջարեղեն, միս կամ ձկան ուտեստներ եփելիս կամ տապակելիս:
Անանուխ. Խթանում է լեղու գործողությունը և նպաստում մարսողությանը։ Անանուխի եթերայուղի բույրը օգնում է նվազեցնել քաղցը և նվազեցնել օրական կալորիաների ընդունումը:
Ռոզմարին . Բարձրացնում է նյութափոխանակությունը, ճնշում է ախորժակը և նպաստում է ճարպերի այրմանը։ Ավելին, այն ուժեղացնում է արյան շրջանառությունը։
Վանիլ. Նրա բույրն արգելակում է քաղցրավենիքի ցանկությունը։ Բացի այդ, նրա հոտը նպաստում է սերոտոնինի արտազատմանը, որը նպաստում է լավ առողջությանը։ Եվ նաև դա հանգեցնում է անհանգստության փափագի նվազմանը:
Կոճապղպեղը, չիլի պղպեղը և այլ կծու համեմունքները նույնպես խթանում են մարսողությունը և նյութափոխանակությունը: Իսկ երբ սնունդը կծու է, սննդի ընդունումը կարող է մասամբ կրճատվել։