Խոտաբույսեր, որոնք օգնում են պահպանել օպտիմալ քաշը

Դիտումներ 576

Խոտաբույսեր, որոնք օգնում են պահպանել օպտիմալ քաշը

Չնայած խոտաբույսերը համադարման չեն, դրանք կարող են օգտագործվել որպես սնունդ կամ դեղամիջոց: Բայց ինչպես լրացնել և աջակցել դիետաներին և վարժություններին:

Խոտաբույսերը օգտագործվում են որպես համեմունքներ, հավելումներ, սնունդ և թուրմեր՝ օգնելու վերահսկել քաշը: Խոհարարության մեջ օգտագործվող համեմունքներ. Օրինակ՝ կոճապղպեղ, կայենյան պղպեղ և սամիթ։

Որոնք բարելավում են մարսողությունը, խթանում են աղի արտազատումը և ստամոքսի սեկրեցումը և հակասպազմոդիկ են:

Շատ մարդիկ գտնում են, որ խոտաբույսերը դաշնակից են իրենց կյանքի որակի բարելավման գործում: Հատկապես առողջության համար։ Օրինակ, ինչպիսիք են Սուրբ Հովհաննեսի զավակը, կոճապղպեղը և անանուխը:

 

 

Բայց այս խոտաբույսերը նաև անուղղակի ազդեցություն ունեն քաշը պահպանելու կամ կորցնելու համար: Քանի որ նրանք պատասխանատու են սթրեսի մակարդակի նվազեցման համար, որը քաշի ավելացման հիմնական պատճառն է, ինչպես նաև կորցրած քաշը վերականգնելու դժվարությունը:

Կատվախոտ

Fenugreek-ը դաշնակից է մարմնի քաշը վերահսկելու և գիրությունը բուժելու համար: Բացի այդ, այն ունի կանանց էստրոգենի նման հատկություններ: Դրա առավելություններից մեկն այն է, որ այն մեծացնում է կանանց կիսանդրին:

Որպես հավելյալ օգուտ՝ այն օգնում է առողջապահության այլ ոլորտներում: Օրինակ, այն նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և ավելացնում կաթի արտադրությունը կանանց մոտ, ովքեր կրծքով կերակրում են իրենց երեխաներին:

Թեյ կամ կատվախոտի թուրմ:

Ամենատարածվածը, իհարկե, թեյն է՝ իր սերմերով, հենց որ արթնանում ենք արդեն օրվա կեսին։ Դա անելու համար պետք է եռացնել մեկ բաժակ ջուր, լցնել մոտ հինգ սերմ, և այն արդեն կարող եք խմել, երբ այն սառչի։

Օրվա ընթացքում անհրաժեշտ է շատ ջուր խմել, դա կբարձրացնի ձեր ախորժակը։ Ոչ միայն դա, կատվախոտն ունի սապոնիններ, որոնք օգնում են բարելավել մարսողությունը, բարելավել մարսողական ֆերմենտները և կարգավորել կալորիաները ավելի քիչ վնասակար եղանակով: Միշտ հիշեք, որ օրական պետք է խմել առնվազն երկու լիտր ջուր:

Dandelion

Dandelion-ն ունի ախորժակը խթանող տոնիկ գործելու հիմնական հատկություն: Իր դառը համի շնորհիվ այն խթանում է լեղու արտահոսքը՝ այդպիսով բարելավելով մեր մարսողական ֆերմենտները։

Որպեսզի դանդելիոնը գործի, մենք պետք է այն ընդունենք օրը երեք անգամ։ Դանդելիոնի հարմար ինֆուզիոն պատրաստելու համար ջուրը բերեք եռման աստիճանի և մի բաժակ ջրի մեջ ավելացրեք խտուտիկի չորս ծաղիկներ: Երբ այն սառչի, կարող եք օգտագործել այն։

Կես ժամից հետո կարելի է բանան ուտել։ Ամեն օր բանան օգտագործելը կօգնի նաև պահպանել քաշը։



Խոտաբույսեր, որոնք օգնում են կարգավորել ձեր ախորժակը, որպեսզի չչարաշահեք

Sage. Նույնիսկ մատների միջև քսած տերևի հոտը նվազեցնում է փափագը և հագեցվածության զգացում է սերմանում: Բացի այդ, եղեսպակը երկարատև ազդեցություն է ունենում, ինչպես նաև ազդում է շնչուղիների բեռնաթափման վրա։ Այն նաև նվազեցնում է ախորժակը բանջարեղեն, միս կամ ձկան ուտեստներ եփելիս կամ տապակելիս:

Անանուխ. Խթանում է լեղու գործողությունը և նպաստում մարսողությանը։ Անանուխի եթերայուղի բույրը օգնում է նվազեցնել քաղցը և նվազեցնել օրական կալորիաների ընդունումը:

 

 

Ռոզմարին . Բարձրացնում է նյութափոխանակությունը, ճնշում է ախորժակը և նպաստում է ճարպերի այրմանը։ Ավելին, այն ուժեղացնում է արյան շրջանառությունը։

Վանիլ. Նրա բույրն արգելակում է քաղցրավենիքի ցանկությունը։ Բացի այդ, նրա հոտը նպաստում է սերոտոնինի արտազատմանը, որը նպաստում է լավ առողջությանը։ Եվ նաև դա հանգեցնում է անհանգստության փափագի նվազմանը:

Կոճապղպեղը, չիլի պղպեղը և այլ կծու համեմունքները նույնպես խթանում են մարսողությունը և նյութափոխանակությունը: Իսկ երբ սնունդը կծու է, սննդի ընդունումը կարող է մասամբ կրճատվել։



Ամենաընթերցվածը