Խոլեստերինի մակարդակի տատանումները մեծացնում են այս հիվանդության վտանգը. Ինչպես վերահսկել
Նոր ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ մարմնի ճարպի և տրիգլիցերիդների տատանումները կարող են նաև վատ լուր լինել դեմենցիայի ռիսկի համար:
Խոլեստերինի և տրիգլիցերիդների սովորական ստուգումները սովորաբար կատարվում են որպես ստանդարտ խնամքի մաս:
«Ժամանակի ընթացքում այս արդյունքների տատանումները կարող են պոտենցիալ օգնել մեզ որոշել, թե ով է դեմենցիայի զարգացման ավելի մեծ վտանգի տակ, օգնել մեզ հասկանալ դեմենցիայի զարգացման մեխանիզմները և, ի վերջո, որոշել, թե արդյոք այդ տատանումները հարթեցնելը կարող է դեր խաղալ զարգացման ռիսկի նվազեցման գործում»,- ասում է նյարդաբան Ալեքսանդրա Ալյոխինան:
Օգտագործելով 60 և ավելի տարեկան 11,571 մարդու տվյալները, որոնց մոտ նախկինում դեմենցիա չեն ախտորոշել, հետազոտողները մասնակիցներին բաժանել են հինգ հավասար խմբերի՝ հաշվի առնելով, թե որքան են տատանվել տվյալները:
Արդյունքները ցույց են տվել, որ խոլեստերինի մակարդակի ամենամեծ տատանումներ ունեցող մասնակիցների մոտ դեմենցիայի զարգացման ռիսկը 19 տոկոսով ավելի բարձր է եղել:
Բացի այդ, երբ թիմը նայեց տրիգլիցերիդներին, ամենաբարձր խմբում հայտնվածները 23%-ով ավելի բարձր ռիսկ ունեին: Այնուամենայնիվ, գիտնականները կապ չեն գտել «վատ» և «լավ» խոլեստերինի տարբերության և դեմենցիայի բարձր ռիսկի միջև:
Խոլեստերինն իջեցնող դիետան նպատակ ունի նվազեցնել ձեր հագեցված ճարպերի ընդունումը՝ պանիր, կարագ, երշիկեղեն և թխվածքաբլիթներ:
Ավոկադոյի, խնձորի և վարսակի մեջ պարունակվող լուծվող մանրաթելերի քանակի ավելացումը կարող է նաև նվազեցնել մակարդակը: Այլ օգտակար կենսակերպի փոփոխությունները ներառում են ալկոհոլից հրաժարվելը, ծխելը թողնելը և ֆիզիկական վարժությունները:
Այս միջոցը կանխարգում է քաղցկեղը, բուժում է հոդացավը, որովայնի ցավը և նվազեցնում է խոլեստերինն ու շաքարը․
Շատ մարդիկ տառապում են հոդացավերից, մկանային ցավերից և մեջքի ցավից: Բարեբախտաբար, բնությունը մեզ տվել է կոճապղպեղ, որը հզոր արմատ է, որը պարունակում է բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ: Բազմաթիվ կլինիկական փորձարկումների և ուսումնասիրությունների համաձայն՝ կոճապղպեղի արմատը կարող է զգալի թեթևացում ապահովել մարդկանց, ովքեր տառապում են դեգեներատիվ կամ ռևմատոիդ արթրիտից կամ քրոնիկական ցավից:
Մարդիկ օգտագործում են կոճապղպեղի արմատը համեմունք պատրաստելու համար, որը նվազեցնում և վերացնում է մրսածության, գրիպի, հազի ախտանիշները:
Ավելին, կոճապղպեղը շատ օգտակար է արյան շրջանառության և քաղցկեղի կանխարգելման համար։ Հարկ է նշել նաև, որ կոճապղպեղն ի վիճակի է նվազեցնել վատ խոլեստերինը և արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակը, ինչպես նաև արդյունավետ լուծում է սրտխառնոցի դեմ և լավացնում է մարսողությունը։
Ձեզ ենք ներկայացնում կոճապղպեղով, հզոր հատկություններով դեղամիջոց, որը ստացվում է թարմ, ինչպես նաև չորացրած կոճապղպեղից, կիտրոնի հյութից և փոքր քանակությամբ շաքարից։ Նրա արդյունքները զարմանալի են:
Բաղադրությունը
115 մլ գազավորված ջուր
մի քանի կաթիլ կրաքարի հյութ
450 մլ ֆիլտրացված ջուր
200 գ մաքրած և մանր կտրատած կոճապղպեղ
225 գ շաքարավազ
կիտրոնի կտորներ
Նախ եռացրեք ֆիլտրացված ջուրը, ապա ավելացրեք կոճապղպեղը։ Թուլացրեք կրակը և եփեք ևս 5 րոպե։ Թողնել 20 րոպե։
Այժմ քամեք կոճապղպեղի հեղուկը և օգտագործեք օշարակ պատրաստելու համար։
Առանձին տարա վերցրեք, շաքարավազը մի բաժակ եռացրած ջրի մեջ լուծեք։
Դրանից հետո կես բաժակ կոճապղպեղի հյութը խառնեք 1/3 բաժակ օշարակի և կես բաժակ գազավորված ջրի հետ։
Կարող եք ավելացնել մի քիչ մեղր և կրաքարի հյութ։
Վայելե՛ք ձեր խմիչքը:
Կոճապղպեղի ըմպելիքի առողջարար օգուտները.
Ինչպես արդեն նշեցինք, կոճապղպեղն ունի բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ, ինչպիսիք են խոլեստերինի և արյան շաքարի մակարդակի իջեցումը, մարսողության բարելավումը, մարսողության խանգարումը, ինչպես նաև կարող է նվազեցնել մրսածության ախտանիշները և բարելավել արյան շրջանառությունը և հանդես գալ որպես քաղցկեղի կանխարգելում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։