Խոհարարը ասել է, թե ինչու չպետք է շերեփը կաթսայի մեջ թողնել
Շատ տնային տնտեսուհիներ ճաշը ափսեների մեջ լցնելուց հետո թավայի մեջ շերեփ են թողնում:
Խոհարար Իվան Կուդրյաշովը բացատրեց, որ նախ հայտնի է մի նշան.
«Շատ բան կախված է նյութից։ Եթե շերեփը փայտյա է, ապա թավայի մեջ գտնվելուց կես ժամվա ընթացքում ապուրը կարող է թթվել։ Եթե այն չժանգոտվող պողպատից է, ապա ճաշատեսակը ավելի երկար կծառայի։ Եթե դա նեյլոնե շերեփ է, սիլիկոնե, ապա դա նույնպես հնարավոր է, բայց մինչեւ ապուրը մատուցվի։
Եթե տապակը չի փակվում, դա կամ արագ սառչելու կամ փչանալու կհանգեցնի: Սառնարանում անցանկալի բույրեր կամ բակտերիաներ կարող են թափանցել արտադրանքի մեջ բաց կափարիչով թավայի մեջ»,- նշել է փորձագետը։
Եթե այն դուրս է բերվել, ապա սարքը պետք է լվանալ նախքան ետ դնելը: Սա վերաբերում է ոչ միայն ապուրներին, այլ նաև սոուսներին և այլ հավելումներին։