Խոհանոցի պահարանների յուղոտ հետքերը մաքրելու արդյունավետ միջոց
Աշխարհի յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհուն ծանոթ է այս խնդիրը՝ յուղի հետքերը խոհանոցի պահարանի վրա: Բնական մթերքները միշտ ավելի լավն են, քանի որ դրանք չեն թողնում ուժեղ հոտ, չեն քայքայում մաշկը, և միևնույն ժամանակ արդյունավետ են, որքան քիմիական նյութերը։ Մենք ձեզ համար պատրաստել ենք 5 արագ միջոց՝ ձեր խոհանոցի գույքը յուղոտ նստվածքներից մաքրելու բնական միջոցների միջոցով։ Սոդա և բուսական յուղ․
Այս խառնուրդն օգնում է մաքրել ոչ միայն յուղոտ մակերեսները, այլև ցանկացած տեսակի կեղտը։
1. Խառնել սոդան և բուսական յուղը 1:1 հարաբերակցությամբ և խառնուրդը քսել պահարանի մակերեսին։ Բուսական յուղը պաշտպանում է քերծվածքներից։
2. 25-30 րոպե հետո խոնավ սպունգով սրբել քսուքը։ Անհրաժեշտության դեպքում կրկնեք ընթացակարգը:
Ինչու չի կարելի արեւածաղկի ձեթը պահել խոհանոցում պահարանում. միայն քչերը գիտեն այդ մասին
Շատ տնային տնտեսուհիներ արեւածաղկի ձեթ են պահում խոհանոցի դարակներում։ Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորը գիտեն, որ դա երբեք չպետք է արվի:
Դիտարկենք սա ավելի մանրամասն:
Փակ շշի մեջ յուղը պահելու իդեալական ջերմաստիճանը +7-ից +17 աստիճան է։
Այս դեպքում այն կարելի է պահել խոհանոցում պահարանում, բայց պայմանով, որ այն գտնվում է վառարանից հեռու։
Բաց շշի դեպքում հակառակն է. Այսպիսով, եթե արևի ճառագայթները ընկնեն յուղի վրա:
Արեւածաղկի ձեթի պահպանման ժամկետը կախված է ջերմաստիճանից։
Ջերմաստիճանը սառնարանում - ոչ ավելի, քան +4 աստիճան Ցելսիուս: Սա համարվում է բաց շշի պահպանման լավագույն պայմանը, քանի որ սառնությունը դանդաղեցնում է փչացման գործընթացը:
Այսպիսով, ավելի լավ է շիշը դնել սառնարանի դռան կամ վերին դարակի վրա։
Կարևոր է նաև իմանալ, որ արևածաղկի ձեթը չի հանդուրժում ջերմաստիճանի փոփոխությունները։
Յուղի կյանքը երկարացնելու համար ավելի լավ է այն պահել ապակե շշի մեջ։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչու չի կարելի արեւածաղկի ձեթը պահել խոհանոցի դարակներում: