Խնձորը, սոխը, նարինջը և կանաչ և սև թեյերը կանխում են արյան մակարդումը
Խնձորը, սոխը, նարինջը և կանաչ և սև թեյերը կանխում են արյան մակարդումը ռուտինի բարձր պարունակության պատճառով, որը գլիկոզիդային ֆլավոնոլների դասին պատկանող բիոֆլավոնոիդ է, որը բաղկացած է քվարցետին և ռուտինոզ կոչվող ֆլավոնոլներից։
Գիտնականները պարզել են, որ ռուտինը օգնում է արգելափակել պոտենցիալ վնասակար ֆերմենտները, որոնք ներգրավված են արյան թրոմբների ձևավորման մեջ:
Հետազոտության ընթացքում մոտ 500 տարբեր քիմիական նյութեր փորձարկվել են PDI (սպիտակուցային դիսուլֆիդ իզոմերազ) ֆերմենտը արգելափակելու ունակության համար, այդ թվում՝ ռուտինը, որը պարզվել է, որ ամենաարդյունավետն է։
Արդյունքում գիտնականները եզրակացրել են, որ նյութն ի վիճակի է նվազեցնել մարդու զարկերակներում և երակներում արյան մակարդման վտանգը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։