Խնձորը պետք է կեղևով ուտել թե առանց կեղև

Դիտումներ 657

Խնձորը պետք է կեղևով ուտել թե առանց կեղև

Խնձորի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ մանրաթելեր, վիտամիններ, պաշտպանում է քաղցկեղից, և սա դեռ ամենը չէ։

Խնձորի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ տարբեր օգտակար բաղադրիչներ, և սա է պատճառը, որ չպետք է խնձորն օգտագործելուց առաջ կեղևազատել։

Կեղևը պարունակում է բազմաթիվ մանրաթելեր։

Ընդհանուր խնձորը պարունակում է միջինը 4,4 գ մանրաթել, իսկ առանց կեղևի արժեքը նվազում է մինչև 2,1 գ:

Կեղևը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ։



 

Ամբողջ խնձորը պարունակում է 8,4 մգ վիտամին C և 98 միջազգային միավոր վիտամին A: Երբ հեռացնում ենք կեղև, այդ արժեքները նվազում են մինչև 6,4 մգ վիտամին C և 61 վիտամին A:

Խնձորը կպաշտպանի ձեզ միայն այն դեպքում, եթե դրանք օգտագործեք կեղևով:

Միացությունը, որը պատասխանատու է խնձոր ուտելիս շնչառության դանդաղեցման համար, կոչվում է կվերցետին, և ինչպես կարող եք կռահել, այն հայտնաբերված է կեղևում: Ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր շաբաթական հինգ կամ ավելի խնձոր են ուտում, ավելի առողջ թոքեր ունեն այս միացության ազդեցության պատճառով:

Կվերցետինը նաև լավ է ձեր հիշողության համար:

 



Այս հակաօքսիդանտը մեծ դեր է խաղում ուղեղի հյուսվածքների վնասման դեմ պայքարում և կապված է Ալցհեյմերի և այլ դեգեներատիվ հիվանդությունների հետ:

Խնձորի կեղևը կանխում է քաղցկեղի միացությունները, որոնք ընդհանուր առմամբ հայտնի են որպես տրիտերպենոիդներ և հայտնաբերված են կեղևի մեջ, կարող են արգելակել կամ սպանել քաղցկեղի բջիջները: Այս միացությունները լավագույնս հարմար են լյարդի, հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարելու համար:

Խնձորի կեղևը պարունակում է նաև ուրսոլաթթու, որը կարևոր բաղադրիչ է գիրության դեմ պայքարում: Այն խթանում է մկանների աճը, այրում է կալորիաները և նվազեցնում գիրության վտանգը:

 

 



Ամենաընթերցվածը