Խնձորի քացախ - միջոց ցելյուլիտի, թեփի և արևայրուկի դեմ
Եթե դուք դեռ օգտագործում եք խնձորի քացախ միայն աղցանների սոուսների համար, ապա շատ բան եք բաց թողնում: Այս մթերքը ունի մի ամբողջ շարք օգտակար հատկություններ, որոնք այն դարձնում են գեղեցկության անփոխարինելի օգնական: Խնձորի քացախը միջոց է ցելյուլիտի, թեփի և արևայրուկի դեմ:
Խնձորի քացախն ունի երիտասարդացնող, հանգստացնող, հակաբակտերիալ և մաքրող ազդեցություն:
Բնական խնձորի քացախն ունի բուժիչ ազդեցություն և պարունակում է մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ (խնձորի, կիտրոն, կաթնաթթուներ, թթվածին և այլն), վիտամիններ (a, b1, b2, b6, c, E), միկրոտարրեր (կալիում, պղինձ, սիլիցիում, մագնեզիում, կալցիում և երկաթ: Այն ունի երիտասարդացնող, հանգստացնող, հակաբակտերիալ, մաքրող ազդեցություն, հարթեցնում է մաշկի երանգը, վերացնում է պիգմենտային բծերը, պզուկների սպիները: Խնձորի քացախը հիանալի հակաբորբոքային միջոց է, ուստի այն հաճախ խորհուրդ է տրվում խնդրահարույց դեպքերում: և յուղոտ մաշկ Պարզապես քսեք ապրանքի փոքր քանակությունը բամբակյա սկավառակի վրա և սրբեք ձեր դեմքը:
Խնձորի քացախը լայնորեն կիրառվում է տնային կոսմետոլոգիայում, օրինակ՝ որպես մազերի վերականգնման միջոց։ Մազերը լվանալուց հետո գանգուրները ողողելը կանոն դարձրեք 2 ճ/գ խառնուրդով։ Գդալ խնձորի քացախ և 2 բաժակ տաք ջուր։ Պարբերաբար նման պրոցեդուրաներ կատարելով խնձորի քացախով, դուք կվերականգնեք ձեր մազերին փայլն ու հարթությունը, դրանք կդառնան ավելի հնազանդ ու փափուկ։ Բացի այդ, եթե թեփը ձեզ անհանգստացրել է, դուք կմոռանաք դրա մասին։
Խնձորի քացախը բարենպաստ ազդեցություն ունի ոչ միայն մազերի վրա, այլեւ օգնում է ազատվել ցելյուլիտից։ Ավելի հաճախ այս ապրանքը օգտագործվում է փաթաթման համար: Այդ նպատակով քացախն ու ջուրը խառնեք հավասար մասերի և քսեք խնդրահարույց հատվածներին։ Այնուհետև վրան թաղանթ է դրվում և փաթաթվում տաք բանի մեջ (կարող եք պարզապես փաթաթվել վերմակով: Մեկ ժամ հետո թաղանթը հանվում է, խնդրահարույց տարածքները լվանում են ջրով և դրանց վրա քսում են խոնավացնող միջոց: Ակտիվ մրգի շնորհիվ թթուները, խնձորի քացախը կտրուկ բարձրացնում է նյութափոխանակությունը խնդրահարույց հատվածներում՝ ոչնչացնելով ցելյուլիտի կուտակումները, քայքայելով ճարպերը և օգնելով դրանք հեռացնել մարմնից:
Քացախը հայտնի է նաև որպես արևայրուկի դեմ ժողովրդական միջոց։ Պարզապես սրբիչը թրջեք քացախի մեջ և դրեք անմիջապես այրվածքի վրա։ Այն կօգնի նվազեցնել բորբոքումն ու ազատել քորից։ Խնձորի քացախը վերականգնում է մաշկի թթու-բազային հավասարակշռությունը, որը կարևոր բաղադրիչ է այրվածքների ապաքինման գործընթացում։
Ինչպես պատրաստել խնձորի քացախ տան պայմաններում
Օրգանական խնձորի քացախը կարելի է գտնել խանութներում, բայց եթե ցանկանում եք այն ինքներդ պատրաստել, դժվար չի լինի, բայց բավական երկար ժամանակ կպահանջվի՝ մեկուկես ամիս։
ՁԵԶ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԿԼԻՆԻ.
- 3 կգ խնձոր
- 6,5 լիտր ջուր
- 1 ⅓ բաժակ շաքարավազ
- Հարմար ապակե տարա
Լվացված խնձորները մանր կտրատել (կեղևի և սերմերի հետ միասին)։
Կարող եք վերցնել սառեցվածները, բայց նախ հալեցնել և ավելացնել առնվազն մեկ թարմ խնձոր։
Տարայի մեջ կիսով չափ լցրեք խնձոր, լցրեք այն գոլ ջրով, բայց անպայման հետևեք, թե քանի բաժակ ջուր է պահանջվել: 1 բաժակ ջրին ավելացնել շաքարավազը 1 ճաշի գդալ չափով։
Խառնել այնքան, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Խմորումը արագացնելու համար կարող եք ավելացնել ⅓ բաժակ պատրաստի խնձորի քացախ:
Այնուհետև բանկան ծածկում ենք չմզուկ սրբիչով և դնում 22-24 աստիճան ջերմաստիճանի մութ տեղում (ուղղակի կարելի է ծածկել ամբողջ սրբիչը, որպեսզի լույսը չընկնի պարունակության վրա)։
Առաջին երկու շաբաթվա ընթացքում խնձորները պետք է ամեն օր խառնել։
15-րդ օրը խնձորի կտորները հանելու համար քամում ենք մաղով, հեղուկը վերադարձրեք մաքուր տարայի մեջ և նորից ծածկեք սրբիչով:
Թողնել մեկ ամիս (գուցե ավելի երկար), ապա լցնել ամուր փակվող կափարիչներով շշերի մեջ։
Նման քացախը կարող եք պահել առանց սառնարանի զով տեղում մինչև հինգ տարի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։