Խելացի հնարք. Ինչպես պատրաստել ճակնդեղը 3 անգամ ավելի արագ
Ճակնդեղը համեղ և առողջարար բանջարեղեն է։ Բայց, օ՜, ինչքա՞ն պետք է սպասել, որ այն եփվի: Ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես կրճատել պատրաստման ժամանակը:
Աղցաններ պատրաստելիս ես անձամբ օգտագործում եմ ճակնդեղ։ Իմ սիրելին վինեգրետն է և սխտորով քերած ճակնդեղը։
Սովորաբար, ճակնդեղը եփում է 50 րոպեից մեկ ժամ: Ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես կարելի է կրճատել դրա պատրաստման ժամանակը երեք անգամ, մինչդեռ բոլոր վիտամինները կմնան դրա հետ:
Մենք վերցնում ենք ճակնդեղը, մանրակրկիտ լվանում և փաթաթում ջերմակայուն թաղանթով։
Փաթաթված ճակնդեղը տեղադրեք միկրոալիքային վառարանում 10 րոպե առավելագույն հզորությամբ։ Այնուհետև ճակնդեղը թողեք ևս 10 րոպե տաք միացված միկրոալիքային վառարանում։
Հանում ենք, բացում, մաքրում։ Ճակնդեղները պատրաստ են ուտելու։
Ահա թե ինչպես կարելի է նվազեցնել արյան ճնշումը ճակնդեղի միջոցով
Ձեզ հաճախ է անհանգստացնում արյան բարձր ճնշումը, ապա այս տեղեկատվությունը ձեզ համար է:
Արյան ճնշումը նվազեցնելու համար դուք պետք է սովորեք հավասարակշռված կյանք վարել, վերահսկել ձեր վատ սովորությունները, ճիշտ սնվել, ինչպես նաև ֆիզիկապես ակտիվ լինել:
Բազուկը խոհարարության մեջ բավականին տարածված բանջարեղեն է։ Բացի A և C վիտամիններով հարուստ լինելուց, այն նաև կալցիումի, ֆոսֆորի և կալիումի բնական աղբյուր է: Բայց բնական բժշկության մեջ ճակնդեղը շատ հայտնի է իր հատկություններով, որոնք օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը:
2008 թվականի կարևոր հետազոտությունը հրապարակվել է Science Daily բժշկական ամսագրում: Պարզվել է, որ ճակնդեղի հյութ խմելը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը:
Այս ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ճակնդեղի հյութ խմելուց մի քանի ժամ անց արյան բարձր ճնշում չտուժող մարդկանց խմբի մոտ սիստոլիկ զարկերակային ճնշումը իջել է միջինը 5,4 միավորով։ Այսինքն՝ արյան բարձր ճնշմամբ տառապող հիվանդների համար դա հիանալի բնական միջոց կլիներ։
Ինչու է արյան ճնշումը հակված նվազում այս բանջարեղենն ուտելուց հետո
Արդեն նախորդ ուսումնասիրություններում որոշ արդյունքներ են ձեռք բերվել արյան ճնշման և ճակնդեղի հյութի վերաբերյալ։ Այս կապն այժմ անհերքելի է, և արդյունքներն արդեն համոզիչ են։ Ուստի ներկայումս արյան ճնշումը նվազեցնելու համար խորհուրդ է տրվում ճակնդեղ օգտագործել։
Ճակնդեղի արյան ճնշումը բուժող հատկությունները պայմանավորված են նրանով, որ երբ ճակնդեղի հյութը խառնվում է թքի հետ, այն վերածվում է նիտրիտի։ Որի փոխակերպումն իրականացվում է աղաթթվի միջոցով, որն իր հերթին փոխակերպում է ազոտի օքսիդը։ Արդյունքում այն իջեցնում է արյան բարձր ճնշումը։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ ճակնդեղի օգտագործումը կարող է կրճատվել արյան ճնշման 5-10 կետով: Արդյունքում էֆեկտը սկսում է ի հայտ գալ այս հզոր բանջարեղենն օգտագործելուց 3 ժամ հետո։
Ինչպես հոդվածի սկզբում նշեցինք, ճակնդեղի հյութն ամենաարդյունավետն է արյան ճնշումն իջեցնելու համար։ Թեև մասնագետները չեն բացառում աղցանների մեջ ճակնդեղի օգտագործումը, ճակնդեղի հյութը շարունակում է մնալ ամենաարդյունավետը խտության առումով։
Ահա թե ինչու ճակնդեղի հյութը արյան ճնշումն իջեցնելու իդեալական միջոց է։ Ստորև ներկայացված են ամենատարածված բաղադրատոմսերը.
Բազուկի ըմպելիք
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 2 հատ ճակնդեղ, որոնք պետք է մաքրել, մանրացնել և 3-5 րոպե եռացնել ջրով, որպեսզի մի փոքր ծածկվի։ Եփելուց հետո թող սառչի։ Բլենդերի մեջ լցնում ենք ճակնդեղը այն ջրի հետ միասին, որում դրանք եփվել են և մանրացնում ենք մինչև հարթ: Կարելի է ավելացնել նաև հում գազար և կանաչ խնձոր։ Օգտագործել օրական 2-3 անգամ
Բազուկ՝ նարինջով և կիտրոնով
Բլենդերի մեջ լցնել 50-70 գրամ հում ճակնդեղ, 1/2 նարինջ։ Ավելացրեք նաև մի քիչ կիտրոնի հյութ ըստ ճաշակի: Ավելացնել 150-200 գրամ ջուր։ Խմիչքը պատրաստ է։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։