Խաշած ձու ուտելուց առաջ իմացեք այս մասին, նոր կերեք այն
Հավի ձուն շատերի մոտ անփոխարինելի մթերք է հատկապես նախաճաշի ժամերին։ Իսկ դուք գիտեք, թե որքա՞ն օգտակար է խաշած ձուն։
Վերջերս կատարված բազմաթիվ հետազոտությունների համաձայն՝ ձուն ու արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի աճը միմյանց հետ ոչ մի կապ չունեն:
Ձվի դեղնուցում օգտակար լեցիտինի քանակն ավելի շատ է (10%)՝ քան խոլեստերինի (2%):
Ձուն հարուստ է սպիտակուցներով, վիտամիններով, հանքանյութերով, լավ ճարպով, երկաթով, ֆոսֆորով: Մեծ չափսի ձուն պարունակում է 77 կալորիա, 5 գրամ ճարպ, 6 գրամ սպիտակուց` 9 ամինաթթվի տեսակով:
Ձուն նյութեր է պարունակում, որոնք օգտակար են աչքերի և տեսողության համար:
Ձուն պարունակում է ամինաթթուներ, երկաթ, ցինկ, որոնք օգտակար են եղունգների և մազերի համար:
Ձուն հարուստ է սպիտակուցով, ինչն օգնում է պահպանել մարմնի քաշը:
Կալցիումի յուրացման համար օրգանիզմը վիտամին D-ի կարիք ունի:
Այս վիտամինն ամրացնում է ոսկրերը:
Ձվի սպիտակուցը որոշակի նյութեր է պարունակում, որոնք օգնում են ուղեղի արդյունավետ աշխատանքին: Որոշ գիտնականներ պնդում են, որ շաբաթվա ընթացքում 6 ձվի օգտագործումը զգալիորեն իջեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը: