Խանութից այս եղանակով գնված ապրանքը կարող է շատ վտանգավոր լինել
Ժամանակակից սպառողները ավելի ու ավելի են սկսել նախապատվությունը տալ նախապես կեղևազրկված և փաթեթավորված բանջարեղեններին ու մրգերին, այլ ոչ թե չլվացվածներին:
Ինչպես պարզվել է, «մաքուր» մթերքների գնումը զգալիորեն արագացնում է պատրաստման գործընթացը, սակայն չի պաշտպանում սննդային թունավորումներից։
Մաքուր տեսք ունեցող մթերքները իրականում կարող են լինել սալմոնելլայի կամ E. coli-ի կրողներ:
Վիճակագրության համաձայն՝ այն ժամանակահատվածում, երբ փաթեթավորված բանջարեղենն ու միրգը հայտնվեցին շուկաներում, սննդային թունավորումների թիվն աճել է 6%-ով։
Այս տեսակի բանջարեղենը լվանում են ջրի հսկայական տարաներում, որը փոխում են օրը միայն մեկ անգամ, ինչի արդյունքում անընդհատ կեղտը կուտակվում է։ Ջրի մեջ քլոր են ավելացնում, բայց հատուկ համակարգի փոխարեն, որը վերահսկում է պաթոգենների քանակը, դա արվում է ձեռքով:
Այսպիսով, բժիշկները խստորեն խորհուրդ են տալիս, որ փաթեթավորված բանջարեղենն ուտելուց առաջ մանրակրկիտ լվացվեն:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։