Թեյ, որը բուժում է լյարդը և ազատում ճարպակալումից
Կոճապղպեղն ավելացնում են տարբեր ուտեստների մեջ, դրա հիման վրա պատրաստվում է նաև թեյ։ Խմիչքը շատ բուրավետ է, հարուստ և գունեղ։
Կոճապղպեղի թեյը հիանալի միջոց է մկանների ցավի, մրսածության, գրիպի և գլխացավերի դեմ: Այս ըմպելիքն օգնում է ոչնչացնել գրիպ և մրսածություն առաջացնող վիրուսը։
Օրական մեկ բաժակ կոճապղպեղով թեյը զգալիորեն նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը։ Բանն այն է, որ կոճապղպեղը նոսրացնում է արյունը, ինչը դժվարացնում է արյան անոթները խցանող թրոմբների (արյան խցանումների) առաջացումը։
Կոճապղպեղի թեյն անփոխարինելի է նիհարելու համար՝ եթերայուղերը դրա բաղադրության մեջ արագացնում են օրգանիզմում նյութափոխանակության գործընթացները։
Կոճապղպեղով թեյ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է՝
մեղր
¼ թ/գ աղացած քրքում
¼ թ/գ աղացած կոճապղպեղ
1 բաժակ ջուր
Քրքումի և կոճապղպեղի փոշու վրա լցնել եռացրած ջուր, ավելացնել մեղր, ապա ծածկել և թողնել եփվի 15-20 րոպե։ Այնուհետև թեյը քամեք բաժակի մեջ։
Կոճապղպեղի թեյին կարելի է ավելացնել տարբեր համեմունքներ՝ դարչին, հիլ, մեխակ։