Այս մթերքը կարող է քաղցկեղ առաջացնել. այս ուտեստը չպետք է լինի սեղանին
Եթե մարդ ցանկանում է առողջ մնալ, պետք է հետևի սննդակարգին։
Առողջ սնունդը պետք է ավելի հաճախ օգտագործել, իսկ անառողջ սնունդը՝ ավելի քիչ։
Ավելին, կան սննդի տեսակներ, որոնց օգտագործումից ցանկալի է ամբողջությամբ հրաժարվել։
Խոսքը տարբեր սոուսների մասին է։ Առաջին հերթին՝ մայոնեզի մասին։
Հայտնի սպիտակ սոուսը գլիկացիոն ռեակցիայի մեջ է մտնում այլ մթերքների հետ:
Սա հանգեցնում է վտանգավոր միացությունների արտադրությանը, որոնք արագացնում են ծերացման գործընթացը:
Բացի այդ, ավելանում է ավելորդ քաշի վտանգը, ինչպես նաև վտանգավոր հիվանդությունների զարգացումը։
Խոսքը սրտի, արյան անոթների հիվանդությունների, էնդոկրին հիվանդությունների մասին է։
Մայոնեզի հաճախակի օգտագործմամբ նույնիսկ քաղցկեղի զարգացման հավանականություն կա։
Բանն այն է, որ բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ մայոնեզը դառնում է էլ ավելի վտանգավոր մթերք՝ պայմանավորված ընթացող քիմիական ռեակցիաների բնույթով։
Այսպիսով, չպետք է ուտել ջեռոցում թխած ուտեստներ, որոնց բաղադրիչներից մեկը վերը նշված սոուսն է։
Ինչ վերաբերում է աղցանի սոուսին, ապա մայոնեզի փոխարեն ավելի լավ է օգտագործել կիտրոնի հյութ։ Կարելի է ձիթապտղի յուղ վերցնել, սակայն խորհուրդ չի տրվում օգտագործել այն մեծ ծավալներով։