Վրացի տնային տնտեսուհին ձմռան համար փակում է կանաչ լոլիկը,որի բաղադրատոմսը ներկայացնում ենք ձեզ
Բաղադրամասեր․
1,5 կգ կանաչ լոլիկ
3 սոխ
400 գ քաղցր պղպեղ
1 կծու պղպեղ
80 գ սխտոր
100 մլ քացախ (9%)
մաղադանոս
աղ
100 մլ բուսական յուղ
համեմ
սև պղպեղ
Հեռացնել լոլիկը ցողուններից և կտրատել մի քանի փոքր կտորների: Եթե բանջարեղենը շատ փոքր է, ապա կարող եք դրանք երկու կիսով չափ կտրատել։ Լոլիկները լցրեք առանձին տարայի մեջ, թողեք հանգստանան, մինչ աշխատեք մնացած բաղադրիչների վրա։
Բլենդերի տարայի մեջ կամ պարզապես խորը ամանի մեջ խառնել քաղցր և կծու պղպեղի կտորները, սխտորը, մաղադանոսը։
Մանրացրեք բաղադրիչները խյուսի վրածելով և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնեք։
Ստացված լուծույթը պետք է լցնել լոլիկի մեջ։ Լցնել նաև սոխի կես օղակները, համեմունքները և բոլոր հեղուկ բաղադրիչները: Լոլիկը խառնելուց հետո ծածկում ենք կափարիչով և 2-3 ժամ թողնում ենք զով տեղում, որպեսզի մարինացվի։
Այս ընթացքում բանջարեղենը պետք է պատշաճ քանակությամբ հյութ դուրս տա։ Կարևոր է ժամանակ առ ժամանակ խառնել բաղադրիչները , մինչ դրանք մարինացվում են:
Աղցանը լցնել բանկաների մեջ, թավայի հատակին մաքուր սրբիչ դնել և սկսել ստերիլիզացնել:
Բանկաները սառչելուց հետո դրանք պետք է տեղափոխել մութ, զով տեղ: Իհարկե, կարելի է դրանք դնել սառնարանում։