Վրացական հայտնի տավարի մսով չաշուշուլիի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 543

Վրացական հայտնի տավարի մսով չաշուշուլիի բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր․

Տավարի միս մեկ կգ

Լոլիկ

Պղպեղ

Չիլի պղպեղ (ըստ ցանկության)

Սխտոր

Սոխ

Կիտրոնի հյութ

Աջիկա

Բուսական յուղ

Խմելի-սունելի

Ուցխո-սունելի

Տոմատի հյութ ((ըստ ցանկության) կամ մանրացված լոլիկ)

Աղ

Կանաչներ (սամիթ, կիլանտրո)



Միսը մանր կտրատեք, հնարավորության դեպքում միջուկից կտրեք ճարպը և հեռացրեք կաշին։ Սոխը կտրված է կես օղակների տեսքով:

Մսով տարայի մեջ ավելացնել սոխը, բուսական յուղը, կիտրոնի հյութը և աջիկան։

Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել՝ միսն ու սոխը ձեռքերով հունցել, որպեսզի սոխը մի քիչ հյութ տա։ Ավելացնել մի պտղունց աղ։ Կրկին մանրակրկիտ խառնել։ Ավելի լավ է նախ ավելի քիչ աղ ավելացնել, քանի որ աջիկա ինքնին աղի է։ Թողնել մարինացվի մոտ 20-30 րոպե։

Այս պահին պատրաստեք մնացած բաղադրիչները։ Պղպեղը կտրատել խորանարդի տեսքով, մանր կտրատել սխտորը, չիլի պղպեղը կտրատել։ Լոլիկի վրա լցնել եռացրած ջուր, պահել մի քանի րոպե, զգուշորեն քամել ջուրը և հեռացնել լոլիկի կեղևը։ Կտրել փոքր խորանարդի տեսքով:

Բարձր եզրերով և հաստ հատակով տապակի մեջ միսը դնել սոխով։ Իդեալում, ճաշաշուլին եփում են կաթսայի մեջ։ Ուղարկեք վառարան, եփեք փակ կափարիչի տակ միջին ջերմության վրա 30 րոպե։ Միսը շոգեխաշելու է իր հյութի մեջ։ Հիշեք, որ երբեմն պետք է խառնել:



Նշված ժամանակից հետո միսին ավելացրեք լոլիկ, չիլի պղպեղ և բուլղարական պղպեղ։ Մանրակրկիտ խառնել։ Ծածկեք և թողեք մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկուկես ժամ եփվի (կախված նրանից, թե տավարի որ մասն է օգտագործվում և որքան երիտասարդ է միսը)։ Պարբերաբար արժե բացել կափարիչը և խառնել թավայի պարունակությունը։ Եթե ​​միսը դեռ պինդ է, իսկ թավայի մեջ հեղուկ չի մնացել, ապա կարող եք ավելացնել լոլիկի։ Անհրաժեշտության դեպքում համտեսեք: Մսին ավելացնել համեմունքներ և սխտոր: Խառնել և թողնել մի երկու րոպե։ Այնուհետև ավելացնել կիլանտրոն և մաղադանոս, նորից խառնել։ Հեռացրեք կրակից և թողեք մի որոշ ժամանակ եփվի փակ կափարիչի տակ։



Ամենաընթերցվածը