Վիտամինային ռումբ. ամբողջ ուշադրությունը կենտրոնացած է միայն նրա վրա․ Սերկևիլի բզարմանահրաշ հատկություններ, որոնք դուք չգիտեիք

Դիտումներ 634

Վիտամինային ռումբ. ամբողջ ուշադրությունը կենտրոնացած է միայն նրա վրա․ Սերկևիլի բզարմանահրաշ հատկություններ, որոնք դուք չգիտեիք

Աշնանային մրգերի շարքում պատվավոր տեղ է զբաղեցնում սերկևիլը։

Սերկևիլի օգտակար հատկությունները առողջության համար․
Սկզբից հարկ է նշել, որ սերկևիլը պարունակում է բազմաթիվ պրովիտամին A, E, C, PP և B վիտամիններ, ինչպես նաև բազմաթիվ մակրո և միկրոտարրեր: Կազմը ներառում է նաև կալիումի, նատրիումի և պեկտինի նյութեր։
Իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ սերկևիլն օգտագործվում է ենթաստամոքսային գեղձի, անեմիայի, սկլերոզի և հիպերտոնիայի բուժման և կանխարգելման համար։ Այս միրգը արդյունավետորեն օգտագործում են նաև աղեստամոքսային տրակտի տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։

 


Օգտագործվում է նաև սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների դեպքում՝ որպես արդյունավետ միզամուղ միջոց։
Սերկևիլի սերմերի թուրմն օգտագործվում է որպես լոսյոն աչքի հիվանդությունների դեպքում և որպես ողողող միջոց՝ կոկորդի ցավերի դեպքում։ Այս եփուկը ստանալու համար անհրաժեշտ է 5–10 գրամ սերկևիլի սերմերը եփել 100 մլ ջրի մեջ։

 

 



Սերկևիլի մուրաբա ընկույզով․
Բաղադրիչներ․

  • 2,5 կգ հասած սերկեւիլ
  • 2 կգ շաքարավազ
  • 300 մլ ջուր
  • 300 գ ընկույզ
  • 1 կիտրոն

 

 

Սերկևիլը շատ լավ լվացեք։ Այնուհետև սերկևիլը կտրատել 4 մասի և հանել կորիզները։ Որպեսզի կտրատած սերկևիլը չմթնի, պահեք կիտրոնաթթվի և ջրի խառնուրդի մեջ։
Սերկևիլը 1-2 րոպե եռացնելուց հետո հանում ենք և թողնում, որ քամվի։ Մի թափեք ջուրը, այն ձեզ դեռ պետք կգա:
Ջուրը (այն, որի մեջ սերկևիլը եփվել է), ավելացնել 700 գրամ շաքարավազ և անընդհատ խառնելով դնել կրակին։

 



Երբ շաքարավազը լուծվի, ավելացրեք սերկևիլը, խառնեք և թողեք եռա։ Թողեք եռա 10 րոպե, ապա հանեք փրփուրը և թողեք 10-12 ժամ։
Հաջորդ օրը պետք է կրկնել նույն ընթացակարգը՝ ավելացնել ևս 700 գրամ շաքարավազ, եռացնել 10 րոպե և կրկին թողնել 10-12 ժամ։Երրորդ օրը ավելացրեք մնացած շաքարավազը, թակած ընկույզը և կիտրոնը։ Կրկին եռացրեք 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա և լցրեք բանկաների մեջ։
Վերջ, ձեր մուրաբան պատրաստ է։ Այժմ դուք ունեք ձմռան համար համեղ և առողջ սերկևիլի պաշար։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը