Վիտամին, որը սպանում է քաղցկեղը

Դիտումներ 753

Վիտամին, որը սպանում է քաղցկեղը

Ամերիկացի գրող Էդվարդ Գրիֆինն իր «Աշխարհն առանց քաղցկեղի» գրքում նկարագրում է ճշմարտությունը մեկ թաքնված հայտնագործության մասին վիտամին B17-ի բուժիչ հատկությունների մասին, որը նաև կոչվում է լաետրիլ կամ ամիգդալին:

Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները։
Հեղինակը տեղեկատվություն է տալիս քաղցկեղով հիվանդների հաջող բուժման և դրա գործողության մասին գիտական ​​բացատրությունների մասին և հարց է տալիս, թե ինչու ավանդական բժշկությունը չի օգտագործում այն ​​նենգ հիվանդության դեմ պայքարում: Նրա հայտնաբերումից ի վեր շատ մարդիկ բուժվել են կլինիկաներում, նախքան դեղագործական ընկերությունների կողմից այն արգելելը:

 


Եվ այսպես, վիտամին B17-ի առեղծվածը տնտեսական շարժառիթ է գերիշխող դեղագործական արդյունաբերության համար: 
Վիտամին B17, որը սպանում է քաղցկեղը, առկա է մրգի սերմերում, հիմնականում՝ ծիրանի: Դրանք 35 տարի առաջ հռչակվել են որպես բուժում քաղցկեղի բոլոր տեսակների դեմ: Երկրորդ համաշխարհային պատերազմից հետո դոկտոր Մաքս Գերսոնը հաջողությամբ բուժեց հիվանդներին դրանով և ներառեց այն իր քաղցկեղի բուժման մեջ:
Ամիգդալինը հայտնաբերված է ծիրանի կորիզում, նուշում, կեռասում, դեղձում, սալորում, խնձորի սերմերում, կորեկ, կտավատի սերմեր, ոսպ, որոշ հատիկներ, խաղող, որոշ խոտաբույսեր և շատ այլ մթերքներ, որոնք ժամանակակից մարդիկ չեն օգտագործում:

 



Ինչպե՞ս շատ շուտ  հայտնաբերել կոկորդի քաղցկեղը

Հազը ախտանիշներից մեկն է, որն առավել հաճախ հանդիպում է կոկորդի քաղցկեղի դեպքում:

Եթե ​​այն չի անհետանում ավելի քան երկու շաբաթ, ապա դուք պետք է դիմեք բժշկի օգնությանը:
Քիթ-կոկորդ-ականջաբան Ալեքսանդր Կալաշնիկովը խոսել է այն մասին, թե ինչպիսի հազն է զգուշացնում լուրջ հիվանդության մասին։
Խնդրի դեպքում Հազը ինքնին չոր է և գրգռված։

Կալաշնիկովը նաև նշել է, որ մարդը բողոքում է ցավից. Այս դեպքում խորխը կարող է արյունոտ լինել, բերանում տհաճ հոտ է առաջանում։ Ձայնը կարող է անհետանալ:

 


Պետք է նկատի ունենալ, որ ուռուցքաբանության առաջին փուլում արդեն նկատվում են տագնապալի նշաններ։

Ուստի չպետք է անտեսել երկարատև հազը, խռպոտ ձայնը և այլ խնդիրները։

Չպետք է մոռանալ լուրջ բարդությունների ռիսկը նվազեցնելու համար պարբերական հետազոտությունների մասին։



Ի՞նչ կապ ունեն սուրճը և քաղցկեղը․ Արդյո՞ք սուրճը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Հանրաճանաչ «հակաբորբոքային» ըմպելիքը, որը շատերը սովոր են ամեն օր եփել, կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Խոսքը անուշաբույր սուրճի մասին է, որը կա շատ խոհանոցներում։
Սրանով նման ըմպելիք խմելու առավելություններն այսքանով չեն ավարտվում։ 
Այն դրական է ազդում մարդու հուզական վիճակի վրա, ինչպես նաև բարելավում է տրամադրությունը։

Բացի այդ, ինչպես նշում են գիտնականները, մեկ այլ վերջին հետազոտություն, որին մասնակցել է մոտ կես միլիոն մարդ, հաստատել է, որ սուրճի կանոնավոր և չափավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում սրտի և արյան անոթների վրա, ինչը նշանակում է, որ դա հանգեցնում է կյանքի տևողության ավելացման:

 

 

 

 


Միաժամանակ, ինչպես նշում են մասնագետները, չպետք է օշարակներ, շաքարավազ և այլ մթերքներ ավելացնել անուշահոտ ըմպելիքին։ Այն պետք է մաքուր լինի:

Գիտնականներն ընդգծել են, որ առանց կոֆեինի, աղացած և լուծվող սուրճը կարող են նվազեցնել մահվան վտանգը համապատասխանաբար 14%, 27% և 11%-ով։
Սեւ կազդուրիչ ըմպելիքը կարող է կյանքի տեւողությունը երկարացնել 5-ից 10 տարի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը