Վինեգրետ շեֆ-խոհարարի բաղադրատոմսով

Դիտումներ 283

Վինեգրետ շեֆ-խոհարարի բաղադրատոմսով

Վինեգրետը համարվում է ոչ բարդ ուտեստ, բայց եթե խոհարարն իր վրա է վերցնում պատրաստման ընթացքը, ապա, արդյունքը կարող է բոլորովին այլ լինել։ Խոհարարը փոքր-ինչ կարող էփոխել սովորական բաղադրատոմսը և ստանալ ռեստորանին վայել համ։ Այստեղ կարևոր մթերքը բազուկն է բոսայող կլցնենք վրան ու մի քիչ թրմենք։

Մեզ պետք է՝

եփած ճակնդեղ - 450 գ 

բուսական յուղ - 210 մլ

եփած կարտոֆիլ - 400 գ

եփած գազար - 150 գ

մարինացված վարունգ - 250 գ

թթու կաղամբ - 350 գ

պահածոյացված կանաչ ոլոռ - 200 գ

աղ - 3 գ

աղացած սև պղպեղ 1գ.

 



Պատրաստման եղանակ

1. Նախ աշխատում ենք բազուկի  հետ՝ խաշում ենք և սկսում կտրատել խորանարդաձև։ Կտրատած  լցնել ամանի մեջ և ավելացնել 1ճ.գ. բուսական յուղ։ 

2. Հետո անցնում ենք կարտոֆիլին, գազարին ու թթու վարունգին - կտրատում ենք բազուկի չափով։ 

3. Երրորդ փուլում անհրաժեշտ է վինեգրետի բոլոր բաղադրիչները միացնել իրար։ Բազուկը խառնում ենք այլ մթերքների հետ և ավելացնում մի քիչ թթու կաղամբ և ոլոռ։ Խառնել, ավելացնել բուսայուղ և համեմունքներ։

Մնում է մի փոքր զարդարել մեր վինեգրետը։ Հազարի մի քանի տերևներ  ամբողջացնում են պատկերը։ 

    Բարի ախորժակ



Ամենաընթերցվածը