Վիեննական այդ թխվածքի համը ձեր հյուրերը դեռ շատ երկար կհիշեն
Բաղադրամասեր․
Կարագ 250 գր
Ձու 2 հատ:
Շաքարավազ 170 գր
Ալյուր 550 գր
Ջեմ 350 գր
Սոդա 0.3 թեյի գդալ
Կարագը նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի այն փափուկ դառնա։ Եթե կարագը կտորներով կտրատեք, այն ավելի արագ կհալվի։ Խմորը պատրաստելու համար փափուկ կարագը շաքարավազով խառնում ենք։
Այնուհետև խառնել ձվերը: Խմորեղեն պատրաստելու համար պետք չէ հարիչ վերցնել։ Բոլոր բաղադրիչները հիանալի հունցվում են փայտե գդալի միջոցով:
Ալյուրը սոդայի հետ մաղում ենք մաղի միջով և աստիճանաբար ավելացնում խմորին։ Հենց որ խմորը սկսեց դադարել կպչել ձեռքերին, այլևս պետք չէ այն հունցել։
Խմորը բաժանել 2 անհավասար մասի։ Փոքրը մեկ ժամով դնում ենք սառնարանում, որ պնդանա։
Թխելու թերթիկի (35*35 սմ) վրա ավելացնել և խմորի մեծ լցնել քսել դրա վրա։
Հավասար շերտով լցնել հաստ մուրաբա։
Սառեցրած խմորը քերիչով անցկացնում ենք կարկանդակի ամբողջ մակերեսով։ Դնում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25-30 րոպե։
Կարկանդակը կտորների կտրեք, տեղափոխեք ափսեի մեջ և վայելեք։