Վիեննական այդ թխվածքի համը ձեր հյուրերը դեռ շատ երկար կհիշեն

Դիտումներ 416

Վիեննական այդ թխվածքի համը ձեր հյուրերը դեռ շատ երկար կհիշեն

Բաղադրամասեր․

Կարագ 250 գր

Ձու 2 հատ:

Շաքարավազ 170 գր

Ալյուր 550 գր

Ջեմ 350 գր

Սոդա 0.3 թեյի գդալ

 



Կարագը նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի այն փափուկ դառնա։ Եթե ​​կարագը կտորներով կտրատեք, այն ավելի արագ կհալվի։ Խմորը պատրաստելու համար փափուկ կարագը շաքարավազով խառնում ենք։

Այնուհետև խառնել ձվերը: Խմորեղեն պատրաստելու համար պետք չէ հարիչ վերցնել։ Բոլոր բաղադրիչները հիանալի հունցվում են փայտե գդալի միջոցով:



Ալյուրը սոդայի հետ մաղում ենք մաղի միջով և աստիճանաբար ավելացնում խմորին։  Հենց որ խմորը սկսեց  դադարել կպչել ձեռքերին, այլևս պետք չէ այն հունցել։

Խմորը բաժանել 2 անհավասար մասի։ Փոքրը մեկ ժամով դնում ենք սառնարանում, որ պնդանա։

Թխելու թերթիկի (35*35 սմ) վրա ավելացնել և խմորի մեծ լցնել քսել դրա վրա։

Հավասար շերտով լցնել հաստ մուրաբա։

Սառեցրած խմորը քերիչով անցկացնում ենք կարկանդակի ամբողջ մակերեսով։ Դնում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25-30 րոպե։

Կարկանդակը կտորների կտրեք, տեղափոխեք ափսեի մեջ և վայելեք։



Ամենաընթերցվածը