Վարսակի ալյուրի ջուր խմեք` արյան նորացման համար

Դիտումներ 311

Վարսակի ալյուրի ջուր խմեք` արյան նորացման համար

Վարսակի ջուր պատրաստելը շատ հեշտ է.

Վարսակը կարելի է նույնիսկ մանրացնել սուրճի սրճաղացով, որպեսզի այն ավելի շատ սննդարար նյութեր արտազատի: Ստացված խառնուրդից 3 ճաշի գդալ լցնել 0,5 լիտր ջրի մեջ։ Հասցնել եռման աստիճանի, ապա նվազեցնել կրակը։ Վարսակը եփել մարմանդ կրակի վրա 15-20 րոպե։ Այնուհետև թողեք մի փոքր սառչի և քամեք շորով, թեթևակի քամելով: Վարսակի ալյուրի ջուրը պատրաստ է:
Խմեք այն, երբ ծարավ եք զգում։ Ես խմում եմ օրական մոտ 2 բաժակ։ Դա այնքան լավ է մարմնի համար: Դուք կարող եք բառացիորեն զգալ այն փոփոխությունները, որոնք տեղի են ունենում: Մարմնում հայտնվում է թեթևություն, եռանդ, ամեն ինչ գործում է առանց ձախողումների։

 



Ինչու չի կարելի նախաճաշին վարսակի ալյուր ուտել

Առավելությունները

Վարսակի ալյուրը ալյումինի և երկաթի պարունակությամբ հացահատիկային ապրանքների շարքում առաջատարն է: Պարունակում է B խմբի վիտամիններ, բիոտին, մանրաթել։ Սպիտակուցի պարունակությամբ այն զիջում է միայն կորեկին և հնդկաձավարին։ 55 գլիկեմիկ ինդեքսով այն գտնվում է հացահատիկի վարկանիշի մոտավորապես կեսին:

 

 

Վարսակի ալյուրը պարունակում է բնական հակաօքսիդանտներ, որոնք բարձրացնում են օրգանիզմի դիմադրողականությունը շրջակա միջավայրի բացասական ազդեցությունների նկատմամբ: Վարսակի մեջ պարունակվող կալցիումն ու ֆոսֆորն անհրաժեշտ են մարդու ոսկրային համակարգի զարգացման համար, իսկ մեծ քանակությամբ երկաթը վարսակի ալյուրը դարձնում է առողջ սնունդ՝ անեմիայի կանխարգելման համար։

Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ վարսակի մանրաթելը վատ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու համար շատ կարևոր տարր է՝ բետա-գլյուկան: 3 գ լուծվող վարսակի մանրաթելն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը 8-23%-ով: Վարսակի ալյուրը նույնպես շատ օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի բնականոն աշխատանքի համար։

Վարսակի ալյուրի բաղադրությունը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, որոնք բարելավում են մկանային զանգվածի վիճակը։ Իսկ դրա մեջ պարունակվող խոլինը դրական է ազդում լյարդի աշխատանքի վրա։

 



Թերությունները

Ընկույզները, հատիկաընդեղենը և որոշ հատիկներ պարունակում են ֆիտիկ թթու, որը խանգարում է աղիներում ցինկի, մագնեզիումի, երկաթի և կալցիումի կլանմանը: Առանց դրա օրգանիզմը կարող է կլանել 20%-ով ավելի շատ երկաթ և 60%-ով ավելի շատ մագնեզիում: Դրանք լուրջ թվեր են։

Ֆիտիկ թթու կա նաև վարսակի ալյուրի մեջ: Սա, իհարկե, չի նշանակում, որ պետք է հրաժարվել դրանից։ Բայց նրանց համար, ովքեր տառապում են հանքային նյութափոխանակության խանգարումներից, ունեն ոսկրային խնդիրներ և օստեոպորոզ, պետք չէ ամեն օր վարսակի ալյուր ուտել։ Եվ առավել եւս՝ պետք է ձեռնպահ մնալ դրա վրա հիմնված մոնոդիետաներից։

Կան նաև վարսակի ալյուրի ֆիտաթթվի պարունակությունը նվազեցնելու եղանակներ։ Դա անելու համար հացահատիկը կարող է նախապես ներծծվել: Թթվային միջավայրի ավելացումը, օրինակ՝ կիտրոնի հյութը կամ մի քանի ճաշի գդալ մածուն, նույնպես կօգնի:

 

 

Նույն պատճառով, դուք միշտ պետք է ողողեք ձեր հացահատիկները: Ի դեպ, լոբազգիների պտուղները եռացնելուց ստացված մածուցիկ հեղուկը կոչվում է ակվաֆաբա և հիանալի կերպով փոխարինում է ձվերին քաղցր ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են վաֆլին ու բեզեն, ինչպես նաև չքաղցրած, օրինակ՝ մայոնեզը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը