Համեղ կարկանդակների բաղադրատոմս, որի համ պատրաստելն է հաճելի համ ուտելը
Ինձ շատ է դուր գալիս թխած կարկանդակների այս բաղադրատոմսը։
Նախ, այս խմորիչ խմորից կարելի է պատրաստել ինչպես քաղցր, այնպես էլ խորտիկ կարկանդակներ:
Քաղցր խմորեղենի համար խմորին աղի փոխարեն շաքար պետք է ավելացնել։
Երկրորդ, միջուկի համար կարելի է ցանկացած պատրաստի թռչնի միս խաշած հավից վերցնել խորոված հավ։
Ես, օրինակ, օգտագործում եմ թխած հավի մնացորդները։ Երրորդ, հավելյալ կարկանդակները, ինչպես խմորը, կարելի է սառեցնել, և սա, տեսնում եք, շատ հարմար է։
Յուրաքանչյուրը կարող է հավի մսով խմորիչով համեղ կարկանդակներ պատրաստել։
Հիմնական բանը ցանկության և թարմ արտադրանքի համալրումն է:
Բաղադրամասեր
Հիմքի համար
շաքարավազ - 2 ճ.գ. լ.
կաթ - 100 մլ
ցորենի ալյուր - 4 ճ. լ.
խմորիչ - 50 գ
Խմորի համար
ձու - 2 հատ
կաթ - 100 մլ
կարագ - 100 գ
փխրեցուցիչ - 2 ճ.գ
ցորենի ալյուր - 12 ճ. գ.
աղ - 1,5 թեյի գդալ
շաքարավազ - 1 ճ.գ.
Միջուկի համար
հավի միս - 500 գ
սոխ - 2 հատ
Պատրաստման եղանակը
Տաք կաթի մեջ (100 մլ) ավելացնել շաքարավազ (2 ճաշի գդալ) և թարմ խմորիչ (50 գ): Ամեն ինչ լավ խառնել և թողնել 10-15 րոպե, մինչև խմորիչի հասնելը։
Եթե դուք օգտագործում եք չոր խմորիչ, ապա ձեզ հարկավոր է երեք անգամ ավելի քիչ, ինչ-որ տեղ 16-17 գրամ:
10-15 րոպե հետո խմորիչի փրփուռ է հայտնվում։
Եթե դա տեղի չունենա, ապա, ամենայն հավանականությամբ, դուք հանդիպել եք ոչ կենսունակ խմորիչի:
Խմորին ավելացրեք ցորենի ալյուր (4 ճաշի գդալ կամ մոտավորապես 120 գ) և ամեն ինչ լավ խառնեք։ Խմորի խտությունը պետք է նման լինի բլիթների հաստ խմորին։
Ծածկում ենք թաղանթով և 25-35 րոպեով դնում ենք տաք տեղում։
Խմորին ավելացնել հարած ձու (2 հատ) և փափկած կարագ կամ մարգարին (100 գ)
Ավելացնել նաև կաթ (100 մլ)։
Խմորին ավելացնել աղ (1,5 թ/գ) և շաքարավազ (1 թ/գ): Ամեն ինչ լավ խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
Ալյուրը (12 ճաշի գդալ կամ 360-400 գ) և փխրեցուցիչը (2 թեյի գդալ) մաղել ամանի մեջ և խառնել:
Խմորը խառնել: Այն բավականին կպչուն է դառնում: Խմորը ծածկում ենք թաղանթով և 1-1,5 ժամ պահում տաք տեղում, մինչև 2-2,5 անգամ ավելանա։
Սոխը (1-2 հատ) կտրատել խորանարդի մեջ կամ ձեզ հարմար այլ ձևով։
Ցանկության դեպքում միջուկին կարելի է ավելացնել տապակած գազար։
Տապակել սոխը տաք բուսայուղով (2-3 ճաշի գդալ) կամ կարագով (20-30 գ) մինչև ոսկե դարչնագույն գույն ստանալը։
Հավի միսն առանձնացնել ոսկորներից։ Ցանկացած հատված հարմար է միջուկի համար, ներառյալ մաշկը։
Մենք աղում են ենք հավի միսը և տապակած սոխը մսաղացով: Փորձում ենք միջուկն ու անհրաժեշտության դեպքում աղ ու պղպեղ ենք լցնում ըստ ճաշակի։
Եթե չոր է ստացվել, ապա կարելի է վրան մի քիչ ջուր կամ արգանակ ավելացնել։
Խմորը տեղափոխում ենք ալյուրապատ մակերեսի վրա և հունցում։ Անհրաժեշտության դեպքում, եթե պարզվեց, որ այն շատ պինդ չէ, կարող եք մի քիչ ալյուր ավելացնել դրա վրա։
Խմորը պետք է ստացվի փափուկ, առաձգական և մի փոքր կպչուն։
Խմորը հավասար մասերի ենք բաժանում։
Առանձնացնում եմ մոտ 65 գրամ քաշով կտորներ, բայց կարկանդակների չափը կարող է լինել ցանկացած։
Խմորը գնդիկների ձևավորել, ծածկել թաղանթով և թողնել 30 րոպե։
Միջուկը դնում ենք խմորի մեջ (1-1,5 ճաշի գդալ)։
Ծայրերը միացնում ենք և կարկանդակ ենք կազմում։
Թխման թերթիկը ծածկում ենք թխելու համար նախատեսված պերգամենտով կամ յուղով քսում, ապա կարկանդակները կարով ներքև դնում։
Թողեք կարկանդակները 25 րոպե հանգստանան։ Այնուհետև հարած ձվով (1 հատ) կամ դեղնուցով (1 հատ) կաթով (2 ճաշի գդալ) յուղում ենք և 15-25 րոպեով ուղարկում ենք նախապես 200-220°C տաքացրած ջեռոց։
Թխելու ռեժիմ «Վերև-ներքև»: