Պարզապես մի երկու մեխակ ծամեք և ազատվեք այս 10 առողջական խնդիրներից
Մեխակն աշխարհում ամենահայտնի համեմունքներից է և հայտնի է նաև իր հզոր բուժիչ հատկություններով։
Այսօրվա մեր հոդվածում մենք ձեզ հետ կկիսվենք, թե որքան տպավորիչ են առողջության համար օրական ընդամենը երկու մեխակ ուտելու օգուտները:
1. Բարձրացնել իմունիտետը
Մեխակը լավագույն մթերքներից է, որը մենք կարող ենք ընդունել մեր իմունային համակարգը ուժեղացնելու համար: Արդյունքում նրանք ավելացնում են սպիտակ արյան բջիջների քանակը մարմնում, ինչն օգնում է մեզ ազատվել վարակներից։ Դրանք պարունակում են նաև բավականին մեծ քանակությամբ վիտամին C։
2. Բարելավում է մարսողությունը
Մեխակը կարող է օգտագործվել որպես մարսողական խնդիրների բուժման միջոց, քանի որ այն բարելավում է մարսողական ֆերմենտների սեկրեցումը: Այն նաև նվազեցնում է մարսողության խանգարումը:
Էլ չենք խոսում, դրանք նպաստում են առողջ մարսողությանը և օգնում են կանխել փորկապությունը:
Մեխակի հետ մարսողական խնդիրները բուժելու լավագույն միջոցը մեղրի հետ խառնած փոշու տեսքով օգտագործելն է։
3. Թեթևացնում է ատամի ցավը
Եվ նաև ունի տեղային ցավազրկողի հատկություններ։
Եթե ատամի ցավ ունեք, երկու գամասեղ դրեք խնդրահարույց ատամի վրա, մինչև հասնեք ատամնաբույժին:
4. Առողջ լյարդի համար
Լյարդը պատասխանատու է մեր օրգանիզմը թունավորելու համար: Մեխակի մեջ առկա էուգենոլը բարելավում է լյարդի աշխատանքը։
5. Նվազեցնել ցավն ու բորբոքումները
Էուգենոլն ունի նաև ցավազրկող և հակաբորբոքային հատկություն: Դրանից օգուտ քաղելու միջոցներից մեկն այն որպես գլխացավի դեղամիջոց օգտագործելն է:
Դուք կարող եք դա անել երկու եղանակով՝ դրանք սպառել կամ օգտագործել արտաքինից: Եթե նախընտրում եք դրանք ուտել, ապա կարող եք մեխակի փոշին և հիմալայան աղը խառնել մի բաժակ բուսական կաթի մեջ և խմել՝ ձեր գլխացավը թեթևացնելու համար։
Եթե ցանկանում եք այն օգտագործել տեղային եղանակով, կարող եք մեխակի փոշին խառնել մի քիչ կոկոսի յուղի հետ և մերսել քունքերը:
6. Օգուտները ձեր ոսկորների և հոդերի համար
Մեխակը պարունակում է որոշակի տարրեր, ինչպիսիք են ֆլավոնոիդները, մանգանը և էվգենոլը, որոնք նպաստում են ոսկորների և հոդերի առողջությանը:
Այս նյութերը մեծացնում են ոսկրերի խտությունը, մասնակցում են ոսկրերի ձևավորմանը, ինչպես նաև օգտակար հանքանյութեր են տեղափոխում մեր ոսկորներ:
7. Նրանք ունեն հակաբակտերիալ հատկություն
Բուենոս Այրեսի համալսարանի ուսումնասիրությամբ մեխակը փորձարկվել է որոշ վտանգավոր բակտերիաների դեմ, ինչպիսիք են E. coli-ն և staph-ը: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել մեխակի յուղի արդյունավետությունը այս բակտերիաների ոչնչացման գործում:
Կա նույնիսկ թեյի ծառի յուղից, մեխակից և ռեհանից պատրաստված բերանի խոռոչի լուծույթի բաղադրատոմս:
8. Նվազեցրեք խոլեստերինը և արյան ճնշումը
Մեխակը պոլիֆենոլների լավագույն և ամենաարդյունավետ աղբյուրն է:
Դրանք մեծ օգուտներ ունեն մեր օրգանիզմի համար՝ իջեցնում են խոլեստերինն ու արյան ճնշումը, ինչպես նաև բարելավում են զարկերակների ճկունությունը և երկարացնում կյանքը։
9. Նրանք կարող են օգնել կարգավորել արյան շաքարը
Մեխակը իդեալական է արյան շաքարի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար: Հատկապես շաքարախտի դեպքում, քանի որ դրանք օրգանիզմում գործում են ինչպես ինսուլինը։
Նրանք օգնում են ձեզ հեռացնել ավելորդ շաքարը ձեր արյունից:
10. Դանդաղեցնում է թրոմբների առաջացումը
Հայտնի է, որ մեխակի մեջ հայտնաբերված էուգենոլը դանդաղեցնում է թրոմբների առաջացումը: Այնուամենայնիվ, տեղյակ եղեք, որ այն կարող է լավ չազդել արյունը նոսրացնող միջոցների հետ:
Եթե դուք ընդունում եք այս դեղամիջոցները, նախքան սկսեք ավելի շատ մեխակ ուտել, խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ: