Թզով շատ համեղ տորթի բաղադրատոմս
Դիտումներ 247
Բաղադրամասեր․
- Կարագ 170 գ
- Շաքարավազ 100 գ
- հավի ձու 2 հատ
- ալյուր 120 գ
- փխրեցուցիչ 7 գ
- նուշ ալյուր 70 գ
- թթվասեր 25% 55 գ
- թարմ թուզ
Կարագն ու շաքարավազը հարում ենք մինչև սպիտակի։ Ավելացնել ձվերը և նորից հարել մինչև հարթ լինի:
Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և նուշի ալյուրը և խառնել։
Ավելացնել թթվասեր։ Ավելի թեթեւ տարբերակի համար այն կարող եք փոխարինել մածունով։
Խմորը լցնել 18 սմ տրամագծով թխելու համար նախատեսված տարայի մեջ։
Լվացված թզի գագաթները կտրեք և կտրեք մոտ չորս մասի։ Կտորները պետք է մեծ լինեն։ Խմորի վրա դնել թուզը և վրան շաքարավազ ցանել։ Թխել 170°C ջերմաստիճանում մոտ 1 ժամ։
Ամենաընթերցվածը