Թզով շատ համեղ տորթի բաղադրատոմս

Դիտումներ 247

Թզով շատ համեղ տորթի բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր․

  • Կարագ 170 գ
  • Շաքարավազ 100 գ
  • հավի ձու 2 հատ
  • ալյուր 120 գ
  • փխրեցուցիչ 7 գ
  • նուշ ալյուր 70 գ
  • թթվասեր 25% 55 գ
  • թարմ թուզ

 



Կարագն ու շաքարավազը հարում ենք մինչև սպիտակի։  Ավելացնել ձվերը և նորից հարել մինչև հարթ լինի:

Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և նուշի ալյուրը և խառնել։



Ավելացնել թթվասեր։ Ավելի թեթեւ տարբերակի համար այն կարող եք փոխարինել մածունով։

Խմորը լցնել 18 սմ տրամագծով թխելու համար նախատեսված տարայի մեջ։

Լվացված թզի գագաթները կտրեք և կտրեք մոտ չորս մասի։ Կտորները պետք է մեծ լինեն։ Խմորի վրա դնել թուզը և վրան շաքարավազ ցանել։ Թխել 170°C ջերմաստիճանում մոտ 1 ժամ։



Ամենաընթերցվածը