Թույլատրվում է արդյո՞ք մանդարին ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը

Դիտումներ 1015

Թույլատրվում է արդյո՞ք մանդարին ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը

Մանդարինը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, մագնիում, եթերային յուղեր և օգտակար այլ նյութեր։

 


100 գրամ մանդարինի կալորիականությունը 30-40 կկալ է։ Այն մեր սեղանի անբաժանելի մասն է ՝ ձմռան ամիսներին։ Սակայն մինչ մանդարին ուտելը շատ կարևոր է իմանալ մանդարինի վնասական հատկությունների, հակացուցումների մասին։



 Ինչպես նաև թույլատրվում է արդյո՞ք մանդարին ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ։ Հիմա տեսնենք բժշկի պատասխանը։

Մանդարինի ընդունումը պետք է սահմանափակել ստամոքսահյութի բարձր թթվայնության և ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքման դեպքում:

 

 

Քաղցր տեսակները խորհուրդ չի տրվում շաքարային դիաբետի դեպքում: Շաքարային դիաբետ ունեցող մարդիկ չպետք է չարաշահեն այն, քանի որ մեծ քանակությամբ շաքար է պարունակում։ 

 



Ուտելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ և սահմանափակեք մանդարինի քանակը ՝ հնարավորինս։

Շատ օգտակար է տան օդը մանդարինի բույրով օծելը: Վերցրեք մանդարինի եթերայուղ և օգտագործեք այն տանը:

 

 

Այն բարձրացնում է տրամադրությունը, և որքան էլ անհավանական թվա, լավացնում է նյութափոխանակությունը և մարսողությունը, փակում ախորժակը:

Մանդարինը հակացուցված է նաև նեֆրիտի, հեպատիտի և խոլեցիստիտի դեպքում։ 

 

Դիտեք Աշոցքի չանախ պանրի պատրաստան եղանակը և պատրաստեք ինքներդ ՝ տան պայմաններում։ Տեսանյութ ՝ 

 

 

 



Ամենաընթերցվածը