Թույլատրվում է արդյո՞ք մանդարին ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ․ Բժշկի պատասխանը
Մանդարինը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր, մագնիում, եթերային յուղեր և օգտակար այլ նյութեր։
100 գրամ մանդարինի կալորիականությունը 30-40 կկալ է։ Այն մեր սեղանի անբաժանելի մասն է ՝ ձմռան ամիսներին։ Սակայն մինչ մանդարին ուտելը շատ կարևոր է իմանալ մանդարինի վնասական հատկությունների, հակացուցումների մասին։
Ինչպես նաև թույլատրվում է արդյո՞ք մանդարին ուտել շաքարով հիվանդներին, թե ոչ։ Հիմա տեսնենք բժշկի պատասխանը։
Մանդարինի ընդունումը պետք է սահմանափակել ստամոքսահյութի բարձր թթվայնության և ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքման դեպքում:
Քաղցր տեսակները խորհուրդ չի տրվում շաքարային դիաբետի դեպքում: Շաքարային դիաբետ ունեցող մարդիկ չպետք է չարաշահեն այն, քանի որ մեծ քանակությամբ շաքար է պարունակում։
Ուտելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ և սահմանափակեք մանդարինի քանակը ՝ հնարավորինս։
Շատ օգտակար է տան օդը մանդարինի բույրով օծելը: Վերցրեք մանդարինի եթերայուղ և օգտագործեք այն տանը:
Այն բարձրացնում է տրամադրությունը, և որքան էլ անհավանական թվա, լավացնում է նյութափոխանակությունը և մարսողությունը, փակում ախորժակը:
Մանդարինը հակացուցված է նաև նեֆրիտի, հեպատիտի և խոլեցիստիտի դեպքում։
Դիտեք Աշոցքի չանախ պանրի պատրաստան եղանակը և պատրաստեք ինքներդ ՝ տան պայմաններում։ Տեսանյութ ՝