Թույլատրվու՞մ է շաքարախտով հիվանդներին ուտել այս միրգը
Ավոկադոն հարուստ է ճարպերով և սրտի համար օգտակար սննդանյութերով: Այս միրգը հաճախ ընդգրկվում է տարբեր դիետաների մեջ։
Դիետային դրա ավելացումն օգնում է նվազեցնել քաշը, բարելավել առողջությունը։ Միևնույն ժամանակ, կարևոր է չշռայլել ճաշացանկում պարունակվող ավոկադոյի քանակով, քանի որ արտադրանքը բավականին բարձր կալորիականություն ունի:
Մասնագետների կարծիքով՝ ավոկադոն կարելի է ուտել շաքարային դիաբետի ժամանակ։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ արտադրանքը բավականին սննդարար է, ինչը նշանակում է, որ այն երկար ժամանակ կուշտ է պահում։
Հարկ է նաև նշել, որ ավոկադոն մանրաթելի արժեքավոր աղբյուր է։
Վերջին տարրը կանխում է այն խնդիրները, որոնք հաճախ հանդիպում են դիաբետիկների մոտ։ Օրինակ՝ մարսողական խնդիրներ։
Բայց երբ պարզվում են ավոկադոյի օգուտները, նոր հարց է առաջանում այն մասին, թե օրական որքա՞ն կարելի է ուտել այդ մթերքը։
Մասնագետները նշում են, որ սննդակարգում ավոկադո ավելացնելիս պետք է հիշել կալորիաների և ածխաջրերի քանակի մասին։ Դուք կարող եք օրական ուտել միջին չափի ավոկադոյի 1/5-ը, որն ապահովում է մոտ 50 կալորիա: