Թթվային ռեֆլյուքսը քաղցկեղ է առաջացնում. ինչպես բուժել այն կիտրոնով, խնձորի քացախով կամ խոտաբույսերով

Դիտումներ 715

Թթվային ռեֆլյուքսը քաղցկեղ է առաջացնում. ինչպես բուժել այն կիտրոնով, խնձորի քացախով կամ խոտաբույսերով

Ահա մի քանի լավագույն տարբերակներ, որոնք կարող եք փորձել խանութից գնված հակաթթվային դեղերի փոխարեն.

 

1. Նիհարել

Գիտականորեն ապացուցված է, որ ձեր քաշի 8-10%-ը կորցնելը զգալիորեն նվազեցնում է թթվային ռեֆլյուքսի ախտանիշները:

 

2. Փոխեք ձեր սննդակարգը

Առաջին քայլը ներառում է սովորական «հանցագործների» վերացում, ինչպիսիք են կծու սնունդը, շոկոլադը և ալկոհոլը, ինչպես նաև ձեր սննդակարգից հեռացնել բոլոր վերամշակված և արագ սննդամթերքները:

 

3. Ջուր կիտրոնով եւ ջրով

Համաձայն կիրառական ամբողջական սննդաբան Ռեվեկի Ֆեդրովիցի՝ «Սա խմելը դատարկ ստամոքսին որևէ բան ուտելուց 15-20 րոպե առաջ կարող է օգնել մարմնին հավասարակշռել թթվի մակարդակը  » : Սառը ջուրը խորհուրդ չի տրվում, քանի որ այն ճնշում է ստամոքսը և աղիքները: Մյուս կողմից, տաք ջուրն ավելի լավ է ներծծվում կերակրափողի և ստամոքսի կողմից։

 

4. Մեկ ճաշի գդալ կերակրի սոդա կես բաժակ ջրի մեջ

Թեև այս լուծումն այնքան էլ լավ համ չունի, այն իսկապես հրաշքներ է գործում թթվային ռեֆլյուքսի համար:

 

5. Խնձորի քացախ

Խնձորի քացախը շատ բազմակողմանի է և իսկապես գործում է որպես զարմանալի միջոց: 

 

6. Խոտաբույսերով թեյ

Կատվախոտի և երիցուկի թեյն ամենաարդյունավետներից են թթվային ռեֆլյուքսի ախտանիշները նվազեցնելու համար: Անանուխի թեյը ևս մեկ լավ գաղափար է, քանի որ այն օգնում է ստամոքսի խանգարմանը կամ կուշտ:

 

7. Մաստակ

Մաստակը մեծացնում է թուքի արտադրությունը, որն իր հերթին նվազեցնում է թթվի մակարդակը կերակրափողում:

 

8. Քնել ձախ կողմում

Գիտականորեն ապացուցված է, որ աջ կողմում կամ ստամոքսի վրա քնելը ճնշում է աղիքների վրա և առաջացնում է թթվային ռեֆլյուքսի ախտանիշներ:



Ինչպես ազատվել ստամոքսի այրոցից. Ինչ հետևանքներ կունենա, եթե այն ժամանակին չբուժվի

Շատ ավելի հեշտ ու արագ է ուտել պատրաստի համեղ համբուրգեր կամ պիցցա։ Սկզբում թվում է, թե օրգանիզմը ոչ մի կերպ չի արձագանքում ավելորդ ճարպային ու անառողջ մթերքներին։
Սակայն վաղ թե ուշ գրեթե բոլորն ունենում են մի պահ, երբ ստամոքսի տարածքում տհաճ այրման սենսացիա է առաջանում։

Այս տհաճ երևույթը, որն առաջանում է կերակրափողով թթվի բարձրանալու պատճառով, կոչվում է այրոց։

Եվ իհարկե, շատերին քաջ հայտնի այս երևույթը քչերին է վախեցնում։ Ի վերջո, դուք միշտ գիտեք, որ կարող եք արդյունավետ դեղահաբեր գնել և մոռանալ այրոցի մասին:

 


 

Եթե ախտանիշների անհետացումից անմիջապես հետո մոռանաք այրոցի մասին, ապա ժամանակի ընթացքում ուտելուց հետո կարող եք ուժեղ սրտխառնոց զգալ, փորկապություն և փքվածություն, իսկ ստամոքսում հավերժական ծանրության զգացում:

Այս ախտանիշները սովորաբար ցույց են տալիս ստամոքսի խոցի առկայությունը: Բայց սա հեռու է այրոցն անտեսելու միակ հետևանքից։ Բացի խոցից, կարող են առաջանալ հետևյալ խնդիրները։



Երբ ստամոքսում չափից շատ աղաթթու է կուտակվում, այն կարող է մտնել կերակրափող՝ առաջացնելով գրգռվածություն։
Որպեսզի այրոցը դադարի մարդուն տանջել, անհրաժեշտ է չեզոքացնել աղաթթվի ազդեցությունը։Դրանում մեզ կօգնեն հակաօքսիդները, որոնք չեզոքացնում են թթուները և պրոտոնային պոմպի ինհիբիտորները, որոնք ճնշում են աղաթթվի սեկրեցումը: Հակաթթուները կօգնեն ձեզ ազատվել այրվող զգացումից, սակայն դրանք երկար չեն գործում։
Բացի այդ, բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս դրանք երկար ժամանակ ընդունել։ Սակայն պրոտոնային պոմպի ինհիբիտորները ուղղակիորեն պայքարում են այրոցի առաջացման դեմ: 

 

 

Եվ իհարկե, պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել սնուցմանը։
Եթե ​​չհրաժարվեք այրոցը հրահրող մթերքներից և չսկսեք հավասարակշռված սննդակարգով սնվել, ապա դեղամիջոցները ձեզ կօգնեն միայն կարճ ժամանակով։ Ձեզ համար լավագույն միջոցը գտնելու համար խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը