Թթվային ռեֆլյուքսի և այրոցի դեմ պարզ միջոց՝ 100 մլ ջուր և 9 հատիկ
Թթվային ռեֆլյուքսը մեր ստամոքսի ամենավտանգավոր թշնամիներից մեկն է: Առանց պատշաճ բուժման այս խրոնիկ հիվանդությունը կարող է ունենալ շատ լուրջ և տհաճ հետևանքներ։
Երբեմն թթվային ռեֆլյուքսը հանգեցնում է այնպիսի հիվանդությունների զարգացմանը, ինչպիսիք են ասթմա, դիսպեպսիա, կերակրափողի բորբոքում, ստամոքսի խոց: Բերանից տհաճ հոտ է գալիս։ Ավելի ծանր դեպքերում թթվային ռեֆլյուքսը կարող է առաջացնել կերակրափողի քաղցկեղ:
Ձեր բժիշկը, ամենայն հավանականությամբ, ձեզ շատ դեղամիջոցներ կնշանակի ստամոքսի թթվայնությունը նվազեցնելու համար, բայց դեռևս կա եզակի բնական դեղամիջոց, որն ունի բազմաթիվ պարզ բաղադրատոմսեր՝ առանց կողմնակի ազդեցությունների կամ ծախսերի:
Բրինձը ամենապարզ միջոցն է, որը կօգնի նվազեցնել ստամոքսի թթվայնությունը։ Այն պարզապես կփոխարինի ձեր բժշկի կողմից նշանակված բոլոր հաբերին:
Բավական է օգտագործել 9 հատիկ հում բրինձ և կես բաժակ ջուր։ Բրինձը կլանում է հեղուկները (թթուները) և դրանք հեշտությամբ հեռացվում են մարմնից։
Այս միջոցը խորհուրդ է տրվում ընդունել ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ օրը 3-4 անգամ՝ մեկ շաբաթ շարունակ։ Ախտանիշները պետք է անհետանան։
Եթե թթվային ռեֆլյուքսի նոպաները ձեզ շատ հաճախ են անհանգստացնում, ապա այս դեպքում պետք է դիմել բժշկի և լրացուցիչ հետազոտություններ անցկացնել։
Ինչպես ազատվել ստամոքսի այրոցից. Ինչ հետևանքներ կունենա, եթե այն ժամանակին չբուժվի
Շատ ավելի հեշտ ու արագ է ուտել պատրաստի համեղ համբուրգեր կամ պիցցա։ Սկզբում թվում է, թե օրգանիզմը ոչ մի կերպ չի արձագանքում ավելորդ ճարպային ու անառողջ մթերքներին։
Սակայն վաղ թե ուշ գրեթե բոլորն ունենում են մի պահ, երբ ստամոքսի տարածքում տհաճ այրման սենսացիա է առաջանում։
Այս տհաճ երևույթը, որն առաջանում է կերակրափողով թթվի բարձրանալու պատճառով, կոչվում է այրոց։
Եվ իհարկե, շատերին քաջ հայտնի այս երևույթը քչերին է վախեցնում։ Ի վերջո, դուք միշտ գիտեք, որ կարող եք արդյունավետ դեղահաբեր գնել և մոռանալ այրոցի մասին:
Եթե ախտանիշների անհետացումից անմիջապես հետո մոռանաք այրոցի մասին, ապա ժամանակի ընթացքում ուտելուց հետո կարող եք ուժեղ սրտխառնոց զգալ, փորկապություն և փքվածություն, իսկ ստամոքսում հավերժական ծանրության զգացում:
Այս ախտանիշները սովորաբար ցույց են տալիս ստամոքսի խոցի առկայությունը: Բայց սա հեռու է այրոցն անտեսելու միակ հետևանքից։ Բացի խոցից, կարող են առաջանալ հետևյալ խնդիրները։
Երբ ստամոքսում չափից շատ աղաթթու է կուտակվում, այն կարող է մտնել կերակրափող՝ առաջացնելով գրգռվածություն։
Որպեսզի այրոցը դադարի մարդուն տանջել, անհրաժեշտ է չեզոքացնել աղաթթվի ազդեցությունը։Դրանում մեզ կօգնեն հակաօքսիդները, որոնք չեզոքացնում են թթուները և պրոտոնային պոմպի ինհիբիտորները, որոնք ճնշում են աղաթթվի սեկրեցումը: Հակաթթուները կօգնեն ձեզ ազատվել այրվող զգացումից, սակայն դրանք երկար չեն գործում։
Բացի այդ, բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս դրանք երկար ժամանակ ընդունել։ Սակայն պրոտոնային պոմպի ինհիբիտորները ուղղակիորեն պայքարում են այրոցի առաջացման դեմ:
Եվ իհարկե, պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել սնուցմանը։
Եթե չհրաժարվեք այրոցը հրահրող մթերքներից և չսկսեք հավասարակշռված սննդակարգով սնվել, ապա դեղամիջոցները ձեզ կօգնեն միայն կարճ ժամանակով։ Ձեզ համար լավագույն միջոցը գտնելու համար խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։