Խմեք թեյ այս տերևով․ Այն 22 անգամ ավելի շատ կալցիում ունի, քան կովի կաթը
Ճապոնիայի առողջապահության նախարարության վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել, որ թթի տերեւները 22 անգամ ավելի շատ կալցիում ունեն, քան կաթը, և իդեալական են նրանց համար, ովքեր տառապում են կաթնաշաքարի անհանդուրժողականությունից կամ նրանց համար, ովքեր չեն օգտագործում կենդանական ծագման մթերքներ:
Բացի կալցիումից, թթի տերևի թեյն ունի նաև այլ առավելություններ.
վիտամին C-ի բարձր պարունակություն, որն օգտակար է ոսկորների, ատամների և արյան անոթների համար;
ամրացնում է իմունային համակարգը;
հարմար է տոնզիլիտի և ֆարինգիտի, բրոնխիտի բուժման համար;
նվազեցնում է մազաթափությունը և ճնշում ճաղատությունը, քթից, մրսածությունը, փորլուծությունը;
ազատում է միգրենից և ընդհանուր գլխացավերից
Թթի տերևներն ունեն նաև հատկություններ, որոնք օգնում են հավասարակշռել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, պայքարել գիրության դեմ, կանխել շաքարախտը, հիպերտոնիան և նույնիսկ քաղցկեղը:
4-5 բաժակ ջուրը եռալուց հետո լցնում ենք թթի չոր տերեւներով թեյնիկի մեջ, թողնում ենք սառչի ու խմում ենք առանց քաղցրացնելու։
Պահպանեք թեյը սառնարանում կամ ջերմակայուն տարայի մեջ մինչև մեկ օր։
Թութը ոչ միան համարվում է համեղ միրգ, նաև շատ օգտակար է։ Հին բժշկարաններում նշված է, որ լավագույն թութը խոշորն ու քաղցրն է։
Թութը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ՝ А, В1-В6, В9, Е, С, К, միկրոտարրեր՝ մանգան, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, մակրոտարրեր՝ կալցիում, կալիում, նատրիում, մագնիում, ֆոսֆոր։
Իսկ ինչ վերաբերում է շաքարային դիաբետ ունեցողներին, թութը հակացուցված է նրանց և չի թույլատրվում օգտագործել։
Շաքարային դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում ուտել կիսաքաղցր թութ, բայց բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո։
Թութը չարաշահելու դեպքում լուծ է առաջանում։ Հակացուցված է նաև հիպերտոնիայի, արյան ճնշման անկման դեպքում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։