Թրջել, եռացնել, տապակել՝ սիսեռով համեղ ապուրի գաղտնիքները

Դիտումներ 696

Թրջել, եռացնել, տապակել՝ սիսեռով համեղ ապուրի գաղտնիքները

Սիսեռով ապուր պատրաստելը շատ ժամանակ է պահանջում, սակայն այս ուտեստն առանձնանում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներով և վիտամիններով։

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ձմռանը սննդակարգում  ներառել սիսեռով ապուր։

 

 

Ճաշատեսակը հնարավորինս համեղ դարձնելու համար մի քանի գաղտնիք կա.

Ինչպես եփել սիսեռը․

Ապուրը պատրաստելուց առաջ սիսեռը մի քանի ժամ թրմում են սառը ջրում։ Այսպիսով, եփվում են ավելի արագ և ավելի լավ:

 



Բացի այդ, թրջման ընթացքում սիսեռը փոխում է իր համն ու հոտը։ Այս պրոցեդուրայից հետո սիսեռը ընկույզի հոտ է ստանում, իսկ սիսեռի տհաճ հոտի հետք չի մնում։

Սիսեռը թրջելուց հետո լվանում են, ապա լցնում թարմ սառը ջրի մեջ։ Եփել թույլ կրակի վրա։ Այս դեպքում սիսեռը էլ ավելի փափուկ ու համեղ է լինում։

 

 

 

Երբ ավելացնել բանջարեղենը

Գազարն ու սոխը տապակում են մարմանդ կրակի վրա՝ նախքան թավայի մեջ ուղարկելը։ Տապակելուց առաջ բանջարեղենը կտրատում կամ մանր քսում են։

 



Սկզբում թավայի մեջ լցնում ենք սոխը, իսկ հետո՝ գազարը։ Տապակելու վերջում ավելացնել մի կտոր կարագ։

Գազարն ու սոխը ուղարկվում են թավայի մեջ, երբ սիսեռը պատրաստվում է կես ճանապարհին, բայց դեռևս չեփած՝ մոտ 40 րոպե եռալուց հետո։

 

Ինչպես թանձրացնել ապուրը

Ճաշատեսակը կարող եք թանձրացնել ձեր ընտրությամբ երկու բաղադրիչներով։ Այսպիսով, ½ թեյի գդալ սոդա կամ մանր կտրատած կարտոֆիլը կօգնի հասնել ցանկալի խտության։

 

Որքան պետք է եփել

Եթե ​​սիսեռը անցել է թրջման ընթացակարգը, ապա մեկ ժամը բավական է։ Հակառակ դեպքում պետք է կենտրոնանալ 1,5-2 ժամվա վրա։



Ամենաընթերցվածը