Տորթ՝ թոչնի կաթ․ Ամենահեշտ պատրաստման եղանակը
Բաղադրամասեր․
- Շաքարավազ
- Կաթ 4 ճ.գ.
- Մեղր
- Ձու 2 հատ
- Սոդա 1,5 թ.գ․
- Քացախ 1.5 ճ․գ․
- Ցորենի ալյուր
- Կարագ 100 գ
Կրեմի համար
- Ցորենի ալյուր 4 ճ.գ.
- Կարագ 250 գ
- Շաքարավազ
- Կաթ 650 մլ
Ջնարակի համար
- Կարագ 70 գ․
- Կաթ
- Շաքարավազ
- կակաոյի փոշի
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ լցնել կարագը, շաքարավազը, կաթն ու մեղրը։ Տեղադրել միջին ջերմության վրա՝ երբեմն խառնելով։
Ձվերը պատառաքաղով հարել մինչ կարագը հալչում է, և զանգվածը դառնում է միատարր։ Ավելացնել քացախ և սոդա։ Խառնել։
Երբ զանգվածը փրփրի ու ծավալն ավելանա, կաթսան հանեք վառարանից։
Լցնել մեկ բաժակ մաղած ալյուրի մեջ։ Լավ խառնել։ Խմորը հաստ ու կպչուն կլինի։
Սեղանին առատորեն ալյուր ցանել։ Խմորը դրեք սեղանին։ Խմորը պետք չէ հունցել։ Պարզապես գլորեք ալյուրի մեջ: Խմորը պետք է տաք լինի։ Խմորը բաժանել 5 հավասար մասերի։
Յուրաքանչյուր կտորից ստանալ բարակ շերտ՝ թխման թերթիկի չափով։ Սեղանին միշտ պետք է առատորեն շաղ տալ ալյուր։ Թխել թխման թերթիկի հետևի մասում, որը լավ փոշոտված է ալյուրով:
Յուրաքանչյուր շերտ թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Շերտերը թխվում են արագ՝ յուրաքանչյուրը 4-5 րոպե։
Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազը, ալյուրը, սառը կաթը։ Ամեն ինչ խառնել և դնել միջին կրակի վրա։ Եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Պետք է անընդհատ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան։
Սերուցքը հովացնում ենք, ավելացնում ենք կարագը (փափուկ) և հարում ենք։
4 շերտ քսել կրեմով։ Վերին շերտին մի քսեք՝ վրան ջնարակ ենք լցնելու։
Գլազուրի համար շաքարավազը, կակաոն ու կաթը խառնել ու դնել դանդաղ կրակի վրա։ Երբ շաքարավազը հալվի, և զանգվածը համասեռ դառնա, ավելացնել կարագը։ Երբ կարագը հալվի, հանեք կրակից։ Փողեք սառչի և վրան լցնել ջնարակով։