Տորթ Նապոլեոն թխվածքաբլիթի պատրաստման հիանալի ձևը
Այժմ Ձեզ կներկայացնենք մի հիանալի տորթի բաղադրատոմս, որի համից չեք կշտանա։
Բաղադրիչներ՝
400 գ․ ալյուր,
7 ձվի դեղնուց,
900 մլ կաթ,
200 գ․ շաքար,
1 ճ.գ վանիլի,
100 գ մաղած ալյուր,
200 գ կարագ,
հատապտուղներ և մրգեր զարդարման համար։
Պատրաստումը՝
Կաթսայի մեջ հարում ենք 7 ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը, ապա հարում ենք ալյուրը, մինչև ստանանք միասեռ խմոր առանց գնդիկների, ավելացնում ենք մի քիչ (մոտ 100 մլ) կաթ։
Մնացած կաթը տաքացրեք կաթսայի մեջ միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Տաք կաթը դանդաղ լցնել ձվի դեղնուցի խառնուրդի մեջ՝ անընդհատ հարելով։
Զանգվածը միջին ջերմության վրա հասցնում ենք եռման աստիճանի, անդադար խառնելով, որպեսզի կրեմը չայրվի։ Եռալուց հետո եփել 2-3 րոպե կամ մինչև կրեմը թանձրանա և ալյուրի համը չանցնի։
Ավելացնել 1 ճաշի գդալ վանիլի էքստրակտ և կարագ և հարել մանրակրկիտ, մինչև կրեմը միատարր լինի: Եթե կրեմը գնդիկներ ունի, այն անցկացրեք նուրբ մաղի միջով։
Կրեմը թողեք սառչի սառնարանում՝ ծածկված պոլիէթիլենային թաղանթով։
Թխվածքաբլիթների շերտը դնել հարթ ուտեստի վրա, քսել կրեմով, վրան նորից թխվածքաբլիթներ դնել և լավ քսել կրեմով։ 5-10 թխվածքաբլիթ թողնում ենք շաղ տալու համար։
Կրկնեք այնքան, մինչև թխվածքաբլիթները սպառվեն, տորթի վրա կրեմ քսեք և դրեք սառնարանում։
Մնացած թխվածքաբլիթները բլենդերի մեջ մանրացրեք և ստացված փշրանքով նրբորեն շաղ տվեք տորթի կողքերը։ Զարդարել հատապտուղներով և մրգերով։