Տորթ Կանացի համառություն. Չգիտեմ ինչու, բայց կանայք շատ են սիրում այս տորթը. Ահա պատրաստման եղանակը


Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար `
-
2 հատ ձու,
-
1 թգ. սոդա,
-
200 գր. շաքարավազ,
-
3 ճգ. կակաո,
-
70 գր. կարագ,
-
2 ճգ. մեղր,
-
ալյուր,
-
Կրեմի համար `
-
1 բաժակ շաքարավազ,
-
2 հատ ձու,
-
150 գր. կարագ,
-
2 ճգ. ալյուր,
-
1 ճգ. կակաո,
-
100 գր. ընկույզ
-
2 բաժակ կաթ,
-
վանիլի փոշի,
-
Գլազուրի համար `
-
30 գր. կարագ,
-
շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
-
Կրեմի համար կաթը, ձուն, շաքարավազը և ալյուրը հարել: Այնուհետև դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել այնքան մինչև կրեմը կխտանա, անհրաժեշտ է եփելու ընթացքում անընդհատ խառնել:
-
Այս զանգվածին ավելացնել կակաոն, վանիլի փոշին և լավ խառնել, հետո թողնել, որ սառչի:
-
Սառչելուց հետո ավելացնել ընկուզը և քերիչով անցկացված կարագը և լավ խառնել:
-
Խմորի համար ձուն, մեղրը, շաքարավազը, կարագը և սոդան լցնել կաթսայի մեջ և հարել: Այնուհետև կաթսան դնել գոլորշու վրա և անընդհատ խառնել գրեթե 5 րոպե:
-
Ավարտելուց հետո վերցնել գոլորշու վրայից, ավելացնել կակաոն և լավ խառնել: Այս զանգվածի վրա ավելացնել քիչ քիչ ալյուր այնքան, մինչև ստացվի պինդ խմոր, որը հնարավոր կլինի գրտնակով բացել:
-
Խմորը բաժանել 8 մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել և եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 3-7 րոպե:
-
Գլազուրի համար շոկոլադը մարմանդ կրակի վրա հալեցնել և ավելացնել կարագը:
-
Յուրաքանչյուր խմորի վրա կրեմ տարածել, իսկ վերջում թխվածքի վրա տարածել գլազուրը:
