Թոփ 4 համեմունքներ, որոնք սպանում են բոլոր բակտերիաները և պաշտպանում բջիջները
Այժմ մենք գիտենք, որ խոտաբույսերն ու համեմունքները հզոր հակաբիոտիկներ են, քանի որ դրանք պարբերաբար ավելացնելով մեր սննդի մեջ փոքր չափաբաժիններով՝ կարող ենք բարձրացնել մեր իմունային համակարգը:
Համեմատաբար 5 լավագույն համեմունքների ցանկը, որոնք ունեն պոլիֆենոլների բարձր պարունակություն, և մի քանի խորհուրդ, թե ինչպես հարստացնել ձեր սննդակարգը դրանցով:
Օրեգանո - մանրէների դեմ
Օրեգանոն իտալական խոհանոցի զարդերից է , առանց դրա ոչ մի պիցցա կամ մակարոնեղենի սոուս չի պատրաստվում:
Մենք ոչ բոլորս ենք սիրում դրա քաղցր համը, ուստի ավելի լավ է մի քիչ ավելացնել, որպեսզի այն վատը չդառնա:
Ռոզմարին
Ռոզմարին լավ համ է տալիս ջեռոցում եփած ուտեստներին, տապակած ուտեստներին, մսին և ձկանը:
Ռոզմարին տոնիկ և ամրացնող միջոց է: Օգտագործման ժամանակ հանում է սթրեսը, նյարդային լարվածությունը, բարելավում է նևրոզի վիճակը, ընդհանուր հյուծվածությունը և թուլությունը:
Ուրց
Ուրցը (չշփոթել չամանի հետ) միջերկրածովյան մեկ այլ հայտնի համեմունք է:
Ավելացրեք այն աղցաններին, սոուսներին, ապուրներին, շոգեխաշած սնունդներին, տապակած ֆրիին, ձվով բոլոր ուտեստներին, սխտորով հացին, մակարոնեղենի սոուսներին և այլն:
Կալիֆորնիայի համալսարանի գիտնականները կարծում են, որ ուրցը հակաօքսիդիչ ակտիվությամբ նման է վիտամին E-ին:
Քրքումը քաղցկեղի դեմ
Քրքումը ամենից հաճախ ասոցացվում է հնդկական խոհարարության հետ: Պատրաստեք կարրի ձեր ունեցած ցանկացած բաղադրիչներով՝ բանջարեղեն, միս, ձուկ, ձու կամ ոսպ, և ավելացրեք մի առատ գդալ քրքում, ինչպես նաև կարրիի այլ համեմունքներ, ինչպիսիք են չաման, աղացած համեմ, կոճապղպեղ և սխտոր: Ապուրներին, բրնձի փլավին ավելացնել քրքում, սա նրանց վառ դեղին գույն կտա: