Տոնական տաք ուտեստ՝ խոզի ռուլետ․ Հաստատ բոլորը կհարցնեն բաղադրատոմսը

Դիտումներ 506

Տոնական տաք ուտեստ՝ խոզի ռուլետ․ Հաստատ բոլորը կհարցնեն բաղադրատոմսը

Տոնական սեղանի համար անհավանական համեղ և հեշտ պատրաստվող տաք ուտեստներից մեկի բաղադրատոմսը կցված է ստորև։ 

Ձեզ հարկավոր է.
1,5 կգ խոզի միս
100 գ լինգոն (կարելի է նաև սառացրածը օգտագործել)
2 պճեղ սխտոր
1 ճ.գ. մեղր
1 ճ.գ. կոնյակ
խնկունի կամ այլ համեմունք
աղ, պղպեղ

Միսը կտրատեք երկայնքով, ոչ մինչև վերջ և բացեք գրքի նման։ Հաստ տեղերում դանակով կտրվածքներ անել ու միսը ծեծել հավասար հաստության։ Համեմում ենք աղով և պղպեղով։ Լինգոնը, մեղրը, խնկունին և կոնյակը բլենդերով հարում ենք համասեռ զանգվածի։
Մսի վրա քսել սոուսը, զգուշորեն գրտնակել ռուլետը, կապել թելով: Կարող եք մարինացնել մի քանի ժամ կամ թխել անմիջապես 200°-ում մոտ 1 ժամ 20 րոպե։ Հանել, կտրել թելը, հյութը լցնել մսի վրա և դնել 5-7 րոպե 220° ջերմաստիճանում և նորից կրկնել։

 



Այսօր պատրաստեք ասիական խոհանոցից մսով և կարտոֆիլով շատ համեղ ուտեստ

Բաղադրամասեր․

  • Կարտոֆիլ
  • Խոզի միս
  • Սոխ
  • Գազար
  • Բուսական յուղ
  • Ջուր
  • Աղ
  • Պղպեղ
  • Չոր համեմունքներ

Պատրաստել մթերքները. Լվացեք և չորացրեք միսը, կարտոֆիլը մաքրել և  թողնել սառը ջրի մեջ, մաքրել սխտորը, գազարը, սոխը։

Կտրել սոխը կես օղակների, գազարը՝ խորանարդի: Միսը նույնպես կտրատել  հավասար կտորների։

Տաքացնել կաթսան, լցնել մոտ 1 բաժակ զտված ձեթ և լավ տաքացնել։ Կարտոֆիլը լավ չորացրեք, տապակել։

Տապակած կարտոֆիլը գդալով հանում ենք և անմիջապես տաք վիճակում աղ ցանում։ Այսպիսով, տապակել բոլոր կարտոֆիլները:

Այդ ձևով, հերթով չորացրեք և տապակեք մսի բոլոր կտորները։



Աղացրեք կծու կտորները և շաղ տալ սև պղպեղով, ձեռքերում քսած զիրա կամ ձեր ճաշակի այլ համեմունքներով։ Ե՛վ միսը, և՛ կարտոֆիլը ներսում, իհարկե, դեռ հում են:

Մթերքները տեղափոխեք կաթսայի մեջ, դրանք դնելով շերտերով, առաջինը կարտոֆիլը դնել: Վերևում դրեք մսի կտորներ:

Մսի մի շերտ բանջարեղենով շաղ տալ՝ սոխ, գազար, սխտոր, ցանկության դեպքում չոր համեմունքներ: Զգուշորեն մի քիչ ջուր լցրեք պատերի երկայնքով:

Այժմ դուք պետք է ծածկեք ամեն ինչ կերամիկական ափսեով, որպեսզի ջերմաստիճանն ավելի բարձր լինի,  այնուհետև այն ամուր փակեք կափարիչով: Եփում ենք մոտ 1 ժամ կամ մի փոքր ավելի։ Պետք չէ անտեղի բացել կափարիչը, պարզապես ստուգել հեղուկի առկայությունը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։

 

 

Մատուցել տաք վիճակում՝ ավելացնելով թարմ կանաչ​իներ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը