Տոնական տաք ուտեստ՝ խոզի ռուլետ․ Հաստատ բոլորը կհարցնեն բաղադրատոմսը
Տոնական սեղանի համար անհավանական համեղ և հեշտ պատրաստվող տաք ուտեստներից մեկի բաղադրատոմսը կցված է ստորև։
Ձեզ հարկավոր է.
1,5 կգ խոզի միս
100 գ լինգոն (կարելի է նաև սառացրածը օգտագործել)
2 պճեղ սխտոր
1 ճ.գ. մեղր
1 ճ.գ. կոնյակ
խնկունի կամ այլ համեմունք
աղ, պղպեղ
Միսը կտրատեք երկայնքով, ոչ մինչև վերջ և բացեք գրքի նման։ Հաստ տեղերում դանակով կտրվածքներ անել ու միսը ծեծել հավասար հաստության։ Համեմում ենք աղով և պղպեղով։ Լինգոնը, մեղրը, խնկունին և կոնյակը բլենդերով հարում ենք համասեռ զանգվածի։
Մսի վրա քսել սոուսը, զգուշորեն գրտնակել ռուլետը, կապել թելով: Կարող եք մարինացնել մի քանի ժամ կամ թխել անմիջապես 200°-ում մոտ 1 ժամ 20 րոպե։ Հանել, կտրել թելը, հյութը լցնել մսի վրա և դնել 5-7 րոպե 220° ջերմաստիճանում և նորից կրկնել։
Այսօր պատրաստեք ասիական խոհանոցից մսով և կարտոֆիլով շատ համեղ ուտեստ
Բաղադրամասեր․
- Կարտոֆիլ
- Խոզի միս
- Սոխ
- Գազար
- Բուսական յուղ
- Ջուր
- Աղ
- Պղպեղ
- Չոր համեմունքներ
Պատրաստել մթերքները. Լվացեք և չորացրեք միսը, կարտոֆիլը մաքրել և թողնել սառը ջրի մեջ, մաքրել սխտորը, գազարը, սոխը։
Կտրել սոխը կես օղակների, գազարը՝ խորանարդի: Միսը նույնպես կտրատել հավասար կտորների։
Տաքացնել կաթսան, լցնել մոտ 1 բաժակ զտված ձեթ և լավ տաքացնել։ Կարտոֆիլը լավ չորացրեք, տապակել։
Տապակած կարտոֆիլը գդալով հանում ենք և անմիջապես տաք վիճակում աղ ցանում։ Այսպիսով, տապակել բոլոր կարտոֆիլները:
Այդ ձևով, հերթով չորացրեք և տապակեք մսի բոլոր կտորները։
Աղացրեք կծու կտորները և շաղ տալ սև պղպեղով, ձեռքերում քսած զիրա կամ ձեր ճաշակի այլ համեմունքներով։ Ե՛վ միսը, և՛ կարտոֆիլը ներսում, իհարկե, դեռ հում են:
Մթերքները տեղափոխեք կաթսայի մեջ, դրանք դնելով շերտերով, առաջինը կարտոֆիլը դնել: Վերևում դրեք մսի կտորներ:
Մսի մի շերտ բանջարեղենով շաղ տալ՝ սոխ, գազար, սխտոր, ցանկության դեպքում չոր համեմունքներ: Զգուշորեն մի քիչ ջուր լցրեք պատերի երկայնքով:
Այժմ դուք պետք է ծածկեք ամեն ինչ կերամիկական ափսեով, որպեսզի ջերմաստիճանն ավելի բարձր լինի, այնուհետև այն ամուր փակեք կափարիչով: Եփում ենք մոտ 1 ժամ կամ մի փոքր ավելի։ Պետք չէ անտեղի բացել կափարիչը, պարզապես ստուգել հեղուկի առկայությունը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ավելացնելով թարմ կանաչիներ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։