Տոքսիններ, փորկապություն՝ ամեն ինչ կքշի վարսակը։ Վարսակի օգտակար հատկությունները
Վարսակը հարուստ է A, K, B1, B2, B6 վիտամիններով, իսկ վարսակը պարունակում է նաև քրոմ, ցինկ, պղինձ, երկաթ, ֆտոր, նիկել և կալիում:
Վարսակը պարունակում է նաև ամինաթթուներ, ճարպեր, սպիտակուցներ, ածխաջրեր, շաքար, օրգանական թթուներ, մանրաթել։
Լուծվող մանրաթելերը, որոնք առկա են վարսակի մեջ, նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը:
Իսկ B խմբի վիտամինները շատ կարևոր գործառույթներ են կատարում մեր նյարդային համակարգի աշխատանքում։
Վարսակի մեջ պարունակվող վիտամիններն ու հանքանյութերը մասնակցում են մեր օրգանիզմում տեղի ունեցող կարևոր գործընթացներին՝ դրանով իսկ պաշտպանելով մեր օրգանիզմը տարբեր տեսակի հիվանդություններից:
Վարսակը լավ միջոց է բորբոքային պրոցեսների համար։
Իսկ վարսակի ալյուրն օգտագործվում է ինչպես ստամոքսի, այնպես էլ աղիքների սուր բորբոքային հիվանդությունների դեպքում։
Վարսակի ինֆուզիոն ունի ջերմիջեցնող, փորոտիչ և միզամուղ ազդեցություն:
Վարսակն օգտագործվում է օրգանիզմից տոքսինները հեռացնելու համար։
Հատկապես օգտակար են վարսակի ալյուրի ժելեն ու շիլան։
Վարսակ ուտելը նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը, ուստի վարսակը պետք է օգտագործվի այնպիսի հիվանդության դեպքում, ինչպիսին է շաքարախտը:
Վարսակը հեռացնում է ավելորդ հեղուկը մեր օրգանիզմից՝ դրանով իսկ նվազեցնելով այտուցը։
Վարսակն օգտակար է փորկապության դեպքում, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որը կարգավորում է մեր աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը։
Վարսակի ալյուրը մեր մարմնին ապահովում է դանդաղ էներգիայով, ինչը խուսափում է արյան շաքարի մակարդակի կտրուկ աճից։
Իսկ սպիտակուցը, որով հարուստ է վարսակը, մեզ անհրաժեշտ է հյուսվածքները վերականգնելու և աճեցնելու համար։
Վարսակի թուրմերը շատ լավ են ազդում հազի և մրսածության դեպքում։
Վարսակն օգտագործվում է լյարդի քրոնիկ հիվանդության և լյարդը մաքրելու համար։
Վարսակը բարելավում է լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը։
Վարսակը նաև նպաստում է աղիներում ճարպերի կլանմանը։
Վարսակի թուրմն ունի նաև հակասպազմոդիկ հատկություն, նվազեցնում է ցավը միզապարկի հիվանդության, ցիստիտի և միզաքարային հիվանդությունների դեպքում։
Շատ հետաքրքիր փաստ վարսակի ալյուրի մասին.
Վարսակի ալյուրը հիանալի հակատուբերկուլյոզային միջոց է։
Վարսակը բարձրացնում է օրգանիզմի իմունային համակարգը։
Կանխում է թրոմբների առաջացումը և թարմացնում արյունը։
Նորմալացնում է ճարպային նյութափոխանակությունը և նպաստում քաշի կորստին:
Վարսակը բարելավում է վահանաձև գեղձի գործունեությունը։
Հիմա մի փոքր վարսակով բուժման մասին։
Վարսակի թուրմ՝ լյարդի հիվանդությունների դեպքում.
Վարսակն օգտագործվում է լյարդը մաքրելու և բուժելու համար։
Հարկավոր է կեղևի մեջ վերցնել երկու բաժակ վարսակ, լցնել երեք լիտր ջուր և եռացնել դանդաղ կրակի վրա։
Եռում են երեք ժամ, սովորաբար գոլորշիացումից հետո մի բաժակ արգանակից մի փոքր ավելի է մնում, այն ֆիլտրում են և խմում տաք։
Խմեք օրը մեկ անգամ՝ մեկ բաժակ։
Ամեն օր պետք է նոր թուրմ պատրաստել։
Վարսակի թուրմն օգտագործվում է նաև հոգեկան հոգնածության, ցանկացած ծագման այտուցի, միզուղիների անզսպության և անքնության դեպքում։
Պատրաստեք այն այսպես.
Երկու բաժակ վարսակի հատիկները կեղևի մեջ պետք է լվանալ և լցնել 6 բաժակ եռման կաթով, վարսակը կաթով դնել դանդաղ կրակի վրա, թողնել եփվի մոտ 2 ժամ, ապա մի կողմ դնել արգանակը և պնդել մոտ կես ժամ։ .
Արգանակը պետք է զտվի։
Վերցրեք մեկ բաժակ թուրմը՝ օրը երեք անգամ՝ ուտելուց առաջ։
Բուժման կուրսը երկու ամիս է, ապա անհրաժեշտ է մեկ ամիս ընդմիջում անել և անհրաժեշտության դեպքում կրկնել բուժման կուրսը։
Վարսակի թուրմն իջեցնում է արյան ճնշումը։
100 գրամ վարսակին լցնել երկու բաժակ ջուր, եռացնել երեսուն րոպե։
Թողեք 30 րոպե, ապա քամեք այս թուրմը։
Ամեն օր թեյի փոխարեն խմեք։
Խմեք ուտելուց երկու ժամ հետո։
Վարսակի թուրմը հարկավոր է ընդունել միայն մինչև երեկոյան 21-ը։
Վարսակի թուրմ չոր հազի համար.
Վարսակը շատ օգտակար է հազի դեմ։
Թուրմ պատրաստելու համար վերցրեք 100 գրամ վարսակ և եռացրեք մեկ լիտր ջրի մեջ մոտ կես ժամ, ապա թողեք թրմվի կես ժամ։
Քամեք արգանակը և դրան ավելացրեք մի երկու ճաշի գդալ մեղր։
Վերցրեք վարսակի եփուկը ճաշի գդալով օրական 5 անգամ։
Վարսակի թուրմ՝ փորկապության դեպքում.
Վարսակը լուծողական հատկություն ունի, այն օգտագործվում է փորկապության դեպքում։
Մեկ բաժակ վարսակը կեղևի մեջ լցնել սենյակային ջերմաստիճանի մեկ լիտր ջուր, թողնել 12 ժամ, ապա վարսակի հեղուկը քամել և եփել դոնդողը։
Խմեք ժելե օրը մի քանի անգամ։
Նաև փորկապության դեպքում օգտակար է առավոտյան վարսակի ալյուր ուտել։
Վարսակը նաև օգնում է թողնել ծխելը։
50 գրամ վարսակը հատակը լցնում է մեկ լիտր ջրով, եռացնում բառացիորեն 10 րոպե, ապա արգանակը լցնում թերմոսի մեջ ու թողնում 12 ժամ։
Ստացված թուրմը զտում ենք և ընդունում ենք 100 միլիլիտր օրական երեք անգամ։
Ծխելու փափագը աստիճանաբար փոխարինվում է զզվանքով:
Վարսակը որպես այդպիսին չունի կողմնակի ազդեցություններ և հակացուցումներ, կան վարսակի օգտագործման որոշ առաջարկություններ։
Վարսակի նկատմամբ անհատական անհանդուրժողականությամբ:
Լեղապարկի քարերի դեպքում վարսակ օգտագործեք միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո!!!
Չափից մեծ դոզա կարող է առաջացնել գլխացավեր:
Կեղևով վարսակը կարելի է ձեռք բերել շուկաներում, որտեղ վաճառում են հացահատիկ, թեփ, սերմեր։
Դեղատանը կեղևավորված վարսակ կա, բայց կեղևով վարսակը օգտակար է և հարմար բուժման համար։
Վարսակ և առողջություն.
Վարսակը խթանում է օրգանիզմում տեղի ունեցող նյութափոխանակության գործընթացները և բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա։
Մարսողական համակարգի խանգարումների դեպքում վարսակի մեջ պարունակվող բջջանյութը հանգստացնում է մարսողական տրակտը, լավ է ազդում փորկապության վրա։
Վարսակը հատկապես օգտակար է դիաբետով հիվանդների համար, քանի որ իջեցնում է արյան շաքարի մակարդակը։
Նաև վարսակը շատ լավ օգնում է հեռացնել այտուցը, օգնում է օրգանիզմից հեռացնել ավելորդ հեղուկը։
Կաթով վարսակի ալյուրը դասական ուտեստ է ամբողջ աշխարհում։
Քանի որ վարսակն ունի հանգստացնող հատկություն, ավելի վաղ հին ժամանակներում ներքնակները լցոնում էին վարսակի ալյուրի կեղևով, որոնց վրա քնում էին անքնությամբ տառապող երեխաները և մեծահասակները:
Այժմ դուք նաև տեղեկություններ գիտեք այնպիսի բույսի մասին, ինչպիսին է վարսակը:
Մենք նաև դիտարկել ենք վարսակի օգտակար հատկությունները և բուժումը, հուսով եմ, որ այս տեղեկատվությունը օգտակար կլինի ձեզ համար:
Շնորհակալություն մինչև վերջ կարդալու համար։