Տնային խառնուրդ սուր բորբոքումների և վիրուսների բուժման համար

Դիտումներ 446

Տնային խառնուրդ սուր բորբոքումների և վիրուսների բուժման համար

Ավանդական բժշկության կողմնակիցները լավ գիտեն սեւ պղպեղի բուժիչ հատկությունները։ Այս համեմունքն իրավամբ համարվում է ամենահզոր հակաբորբոքային միջոցը, որը լավ է հաղթահարում վերին շնչուղիների, հոդերի բորբոքային պրոցեսները։

Բացի այդ, սև պղպեղի վրա հիմնված դեղամիջոցներն օգտագործվում են սրտի հիվանդությունների, անեմիայի կանխարգելման և մարսողության բարելավման համար:

Ձեզ հարկավոր է․
8-10 հատ սև պղպեղ,
երկու թեյի գդալ Սուրբ Հովհաննեսի զավակ խոտաբույս
խորդենի մեկ տերեւ (թարմ)
10-15 հատ չամիչ (սպիտակ
թեյ
մեկ ճաշի գդալ մեղր կամ երկու ճաշի գդալ շաքարավազ (ցանկալի է շագանակագույն)

Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք ապակյա շշի մեջ, լցնում ենք կես լիտր օղի և փակում կափարիչը (ոչ ամուր)։

 

 

 

Այնուհետև շիշը փաթաթեք տաք ջրի մեջ թաթախված շորով և դրեք եռման ջրով կաթսայի մեջ (կրակից հանեք)։ Շիշը թողեք այսպես, մինչև ջուրն ամբողջությամբ սառչի։
Հեռացրեք շիշը սառեցված ջրից և հանեք թեյի տոպրակը: Մնում է կափարիչով ամուր փակել, խառնուրդը լավ թափահարել և թողնել մութ տեղում մոտ երեք ամիս թրմվի։
Բուժական և պրոֆիլակտիկ նպատակներով այս խառնուրդն օգտագործեք շաբաթը մեկ-երկու անգամ, ուտելուց հետո 50 մլ։
Հակացուցումներ



Պղպեղի խառնուրդը գրեթե ունիվերսալ է, բայց ունի նաև հակացուցումներ։
Այս միջոցը արգելվում է ընդունել այն մարդկանց կողմից, ովքեր տառապում են միզասեռական համակարգի բորբոքումով, ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի ցանկացած պաթոլոգիաներով:

Կոճապղպեղը հարուստ է հակաբորբոքային, հակամակաբույծ, հակավիրուսային և հակաբակտերիալ հատկություններով։ Այսպիսով, այն համարվում է ամենահզոր մթերքներից մեկը։

 

 

Կոճապղպեղը չափազանց օգտակար է ընդհանուր առողջության համար, քանի որ այն պարունակում է վիտամին C, մագնեզիում և այլ օգտակար  հանքանյութեր: Բացի այդ, կոճապղպեղը  ամրացնում  է իմունային համակարգը, լավացնում է մարսողությունը, թեթևացնում է ցավը և բուժում ասթման և սրտանոթային հիվանդությունները:

Հայտնի է, որ կոճապղպեղը հզոր միջոց է   վարակների դեմ պայքարելու և  լյարդը մաքրելու համար:

Մրսածության և գրիպի ժամանակ կոճապղպեղով  թեյ  խմեք: Այն նաև ապահովում է առողջության այլ օգուտների լայն շրջանակ:

 

 

 



Կոճապղպեղի թեյի օգուտները․

  1. Բարելավում է արյան շրջանառությունը
  2. Ապահովում է մարմնին անհրաժեշտ թթվածնով, վիտամիններով և հանքանյութերով
  3. Վերացնում է գլխացավը և մկանային ցավը
  4. Լուծում է երիկամների քարերը
  5. Մաքրում է լյարդը
  6. Կանխում և սպանում է քաղցկեղի բջիջները
  7. Նվազեցնում է ինսուլտի վտանգը

Կոճապղպեղով թեյի բաղադրատոմս․

Բաղադրիչներ.

  • ¼ թ/գդ աղացած կոճապղպեղ
  • ¼ թ/գդ աղացած քրքում
  • կոկոսի կաթ
  • մեղր
  • մի բաժակ ջուր

Տաք ջրին ավելացնել կոճապղպեղ և քրքում։ Եփել այն մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե։ Ավելացնել կաթ։ Քամեք թեյը և խմեք։ Կարող եք քաղցրացնել մեղրով։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը