Տնական խառնուրդներ եղունգները ամրացնելու և վարակներից ազատվելու համար
Համառ եղունգները այն խնդիրներից են, որոնք կարող են մեծապես անհանգստացնել մարդուն։
Ինչն է առաջացնում եղունգների փխրունություն:
Պատճառը սովորաբար հայտնվում է մի շարք գործոնների պատճառով, ինչը դժվարացնում է բուժման մեկ մեթոդի կիրառումը: Այնուամենայնիվ, եղունգների փխրունության ամենատարածված պատճառները կապված են սնկերի, մատների վարակի կամ որպես այլ հիվանդությունների նշան:
Մյուս կողմից՝ եղունգները կարող են հեշտությամբ կոտրվել առօրյա գործերը կատարելիս։ Բարեբախտաբար, կան բազմաթիվ բնական միջոցներ, որոնք մենք կարող ենք օգտագործել՝ փխրուն եղունգների խնդիրը վերացնելու համար:
Տնական խառնուրդներ փխրուն եղունգների համար.
Սրանք տնային միջոցներ են փխրուն եղունգները բուժելու համար: Դարձրեք նրանց ամուր և առողջ:
Սխտոր եղունգների համար
Սխտորն այն հակաօքսիդանտներից է, որը կարող է պաշտպանել մեր օրգանիզմը։ Կարող եք նաև սխտոր օգտագործել եղունգները ամրացնելու համար։ Պարզապես ճզմեք երկու պճեղ սխտորը և մի քանի րոպե քսեք ձեր եղունգներին:
Թողեք դրանք վնասված եղունգների վրա կես ժամ, իսկ հետո լվացեք տաք ջրով։ Այս ընթացակարգը պետք է կատարվի առնվազն օրը մեկ անգամ։
Նուշի կարագ, նարնջի հյութ և շաքար
Նարինջը քամեք, հյութը խառնեք մեկ թեյի գդալ շաքարավազի հետ։ Այնուհետև եղունգները թրջեք խառնուրդի մեջ և մաքրեք դրանք նուշի յուղով թրջած բամբակի կտորով։
Գերչակի և ձիթապտղի յուղ փխրուն եղունգների համար
Դուք կարող եք օգտագործել այս երկու յուղերից որևէ մեկը փխրուն եղունգների համար: Պարզապես պետք է բամբակյա շվաբրը թրջել երկու յուղերից որևէ մեկի մեջ և մի քանի րոպե մերսել եղունգները:
Եղունգների փխրունության հիմնական պատճառներից մեկը ջրազրկումն է։ Յուղերի շնորհիվ եղունգները մնում են խոնավ և փայլուն։
Այս 2 բնական միջոցները կօգնեն ընդմիշտ հեռացնել սնկային վարակները ձեռքերի և ոտքերի եղունգներից
Սնկային վարակը կարող է առաջանալ մեր մարմնի գրեթե ցանկացած մասի վրա, սակայն ձեռքերն ու հատկապես ոտքերը հակված են այս խնդրին ամենից շատ:
Սննդային սոդա.
Սննդային սոդան ալկալիզացնող և հակասեպտիկ բաղադրիչ է, որը վերացնում է սնկային վարակները:
Մի քիչ խմորի սոդա խառնեք փոքր քանակությամբ ջրի կամ թարմ քամած կիտրոնի հյութի հետ, որպեսզի ստացվի թանձր մածուկ: Այժմ կիրառեք մածուկը տուժած եղունգի վրա և դրա շուրջը: Ծածկել պոլիէթիլենով, ամրացնել վիրակապով և թողնել ամբողջ գիշեր, առավոտյան ոտքերը լվանալ տաք ջրով։
Սնկերի տարածումը կանխելու համար կոշիկների մեջ կարող եք նաև սննդային սոդա լցնել:
Սխտոր․
Սխտորն ունի հզոր հակամանրէային և հակասնկային հատկություններ:
Այս հատկությունների շնորհիվ այն նպաստում է ոտքերի և ձեռքերի եղունգների բակտերիաների և սնկերի ոչնչացմանը։
10 պճեղ սխտորը մանրացրեք մինչև մածուկի ձևավորումը, ապա լուծեք փոքր քանակությամբ տաք ջրի մեջ և 15-20 րոպե թաթախեք դրա մեջ տուժած եղունգները։
Որպես այլընտրանք կարող եք նաև սխտորի մածուկը խառնել մի փոքր ձիթապտղի յուղի հետ և քսել տուժած հատվածներին։ Թողնել 30 րոպե, ապա լվանալ ու չորացնել։
Փորձեք այս պարզ հնարքները և շուտով կզարմանաք արդյունքներից:
Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ անհրաժեշտ է բժշկի խորհրդատվություն։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։