Տնական գինիի բաղադրատոմս ՝ միայն մեր կայքում

Դիտումներ 408

Տնական գինիի բաղադրատոմս ՝ միայն մեր կայքում

Բաղադրությունը՝ 

10 կգ սև հաղարջի հատապտուղներ

5-6 կգ շաքարավազ

15 լիտր ջուր

 

Հաղարջի գինի պատրաստելուց առաջ հատապտուղները մանրակրկիտ տեսակավորում են՝ ընդհանուր զանգվածից հանելով չհասած և փտած հատիկները։ Ընտրված հաղարջը լվանալու կարիք չկա, քանի որ դրանցում առկա բնական խմորիչը մակերեսին է։ Հատապտուղները մանրակրկիտ հունցում են ձեր ձեռքերով կամ փայտե գրտնակով, որպեսզի դրանք մանրակրկիտ մանրացված լինեն։ Պատրաստի շաքարավազի կեսը լուծեք15 լիտր տաք եռացրած ջրի մեջ։ Այնուհետև հաղարջի հատիկները ապակե տարայի մեջ խառնում են շաքարի օշարակով։ Տարան լցվում է ծավալի 2/3-ից ոչ ավելի, հակառակ դեպքում ինտենսիվ խմորման ժամանակ այն (ֆերմենտացման արտադրանքը) կարող է դուրս թափվել։ Վերևում կապում ենք շղարշով, իսկ տարան դնում են տաք, մութ տեղում, 18-22 C օպտիմալ ջերմաստիճանով 3-4 օր շարունակ, այն պետք է օրական մի քանի անգամ խառնել փայտով։ 

3-4 օր հետո պետք է ի հայտ գան խմորման ակնհայտ նշաններ՝ բնորոշ թթու հոտ և շշուկ։ Սա նշանակում է, որ դուք պետք է լցնել հյութը ապակե շշի մեջ՝ զտելով և հեռացնելով նստվածքը: Այն պետք է քամել: Ստացված հեղուկի մեջ լցնում են 0,5 կգ շաքարավազ, խառնել և լցնել ֆերմենտացված հատապտուղների հյութով շշի մեջ: Տարան թողնում են նույն սենյակում կամ մի փոքր ավելի սառը 20-30 օր։ Հինգ օրը մեկ պետք է համտեսել այն. եթե շաքարավազը լուծվել է, ապա դրա համը թթու է դարձել և անհրաժեշտ է ավելացնել շաքարավազ (500-750 գ): Նմանատիպ ընթացակարգը կրկնվում է 2-3 անգամ ամբողջ ժամանակահատվածում: Երբ ակտիվ խմորման պրոցեսն ավարտվի, երիտասարդ հաղարջի գինին պետք է բարակ խողովակի միջով լցնել մեկ այլ մաքուր շշի մեջ՝ առանց նստվածք։ Եվ կրկին շիշը տեղափոխվում է զով տեղ։ 20 օրը մեկ խորհուրդ է տրվում գինին քամել նստվածքից։ 40 օր հետո շշի մեջ շաքարավազ ավելացրեք ըստ ճաշակի: Ի վերջո, հաղարջի ըմպելիքը վերջին անգամ թափվում է նստվածքից և շշալցվում, խցաններով փակվում: Տնական գինիները պահվում են զով, մութ վայրերում։ Իսկ քանի որ ըստ բաղադրատոմսի գինու մեջ կոնսերվանտներ չեն ավելացվել, դրա պահպանման ժամկետը միջինը կկազմի 300-400 օր։ Եվ ավելի լավ է այն խմել պատրաստումից հետո առաջին մի քանի ամիսների ընթացքում։



Այժմ ես ամեն տարի հաղարջի տերևներ եմ հավաքում, սա հիանալի դեղամիջոց է երիկամների և հոդերի համար

C, K, P վիտամինների մեծ քանակությունը սև հաղարջը դարձնում է եզակի աթերոսկլերոզի, հատկապես աորտայի բուժման և կանխարգելման համար:

 

 

Հաղարջի տերևների թուրմը համապատասխան չափաբաժինով հեռացնում է ավելորդ միզաթթուն և օքսալաթթուն, ինչը արդյունավետ է դարձնում հոդատապի, ռևմատիզմի բուժումը:

Երիկամների հիվանդություններով տառապողներին  խորհուրդ եմ տալիս լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր 3 ճ.գ. սև հաղարջի մանրացված տերևների վրա, 15-20 րոպե հետո քամել, հանել տերևները, թուրմը հասցնել եռման աստիճանի, մեջը լցնել 2 ճ.գ. հաղարջի հատապտուղներ և թողնել թրմվի՝ մինչև սառչի: Խմեք 0,5 բաժակ և կերեք հատապտուղները: Խմեք դա մեկ օրում։

 



Ամեն օր պատրաստել թարմ թուրմ: Բուժման կուրսը 1 ամիս է: Դուք կբուժեք ոչ միայն երիկամները, այլ ողջ օրգանիզմը։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը