Տնական պանրի պատրաստման եղանակը․ Սա շատ մեծ գաղտնիք է, բայց ձեզ կասենք
Բաղադրությունը՝
2 լիտր տնական կաթ
2 ճ.գ. աղ
6 ձու
400 գ թթվասեր
200 գ կեֆիր
Մինչ կաթն ու աղը եռում են` ձուն հարել թթվասերով։
Մանրակրկիտ ավելացնել ձվի-թթվասերի խառնուրդը, խառնելով, ավելացնել կեֆիրը և հասցնել եռման աստիճանի (չեռացնել):
Ապա կաթը պետք է կաթնաշոռի տեսք ստանա:
Խառնուրդը լցնել նուրբ մաղի վրա (կամ շորով) և թողնել, որ շիճուկը թափվի:
Կաթնաշոռը փաթաթել շղարշով, դնել ծանրության տակ և 4-5 ժամ սառը վիճակում։
Որքան ծանր է բեռը, այնքան պանիրն ավելի կոշտ կլինի:
Դուք կարող եք ավելացնել հավելումները (ձիթապտուղ, կծու պղպեղ և այլն)։
Եթե դուք 50 տարեկանից բարձր եք, ապա պանիրի այս տեսակը կերեք․ Այն շատ օգտակար է Ձեզ համարՄեծ տարիքում պետք է ավելի լուրջ վերաբերվել սննդակարգին։
Որոշ մթերքներ կարող են միայն լրացուցիչ առողջական խնդիրներ առաջացնել։
Օրինակ՝ շատերն են սիրում պանիրը և ակտիվորեն այն ավելացնում իրենց սննդակարգում։
Բայց դա ամենաօգտակար մթերքը չէ: Այնուամենայնիվ, այն ունի շատ ճարպ և աղ:
Այս բաղադրիչները չափից դուրս վնասակար են տարեց մարդու համար, քանի որ բարձրացնում են արյան ճնշումը, խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև բացասաբար են ազդում քաշի վրա։
Այս մասին ավելին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Մասնագետը խորհուրդ տվեց ուշադրություն դարձնել կաթնաշոռայն պանրին. Նրանք, ինչպես մյուս սորտերը, ունեն սպիտակուց և կալցիում, բայց աղը շատ ավելի քիչ է:
Բացի այդ, ինչպես հավելեց Սոլոմատինան մամուլի հետ զրույցում, պանրի նման տեսակներն ունեն ցածր յուղայնություն՝ մոտ 15-20 տոկոս, մինչդեռ սովորական պանիրներում այն կազմում է մոտ 40-50 տոկոս։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։