Տնական և բնական. Այս պանիրը շատ ավելի էժան և առողջարար է, քան խանութինները
Տնական պանիր պատրաստելու քայլ առ քայլ հրահանգներ.
Բաղադրությունը՝
– 1լ. կաթ;
- 500 գր. կաթնաշոռ;
- 60 գր. կարագ;
– 1 ճ/գ. աղ;
– 1 ճ/գ. սոդա.
1. Կաթնաշոռը ձեռքերով կամ սովորական պատառաքաղով մանրացնել։ Կաթնաշոռին ավելացնել կաթը։ Խառնել բաղադրիչները և դնել կրակին։
2. Հենց կաթնային խառնուրդը սկսում է եռալ, կաթսան հանում ենք կրակից և զանգվածը քամում շորով կամ մաղով։ Ցանկալի է կաթնաշոռն ու կաթը քամել չկպչող տարայի մեջ։
3. Քամած կաթնաշոռին ավելացնել կարագ, աղ, սոդա։ Խառնուրդը դնել թույլ կրակի վրա և եփել 10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։ Պետք է ստանալ օդային խտության զանգված՝ առանց կաթնաշոռի մեծ կտորների։ Կաթնաշոռը անպայման եփեք թույլ կրակի վրա, որպեսզի խառնուրդը չայրվի։
4. Երբ խառնուրդը դառնում է միատարր, տեղափոխում ենք կլոր կաղապարի մեջ (մեկ մեծ կամ երկու փոքր)։ Ընդհանուր առմամբ, դուք կարող եք օգտագործել ցանկացած ձև, որը ցանկանում եք:
5. Կաղապարը ծածկել թաղանթով և տեղադրել զով տեղում, սառնարանում կամ պատշգամբում (եթե դրսում ձմեռ է): Պանիրը թողնում ենք 1-2 օր, որ պնդանա։
Տնական պանիրը կարելի է դանակով բարակ շերտերով կտրատել կամ քերել։ Պանիրն այնքան համեղ ու բուրավետ է ստացվում, որ կարելի է առանց որևէ բանի մատուցել։
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերաը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։