Տնական և արդյունավետ կերպով անանուխի ջեմի հայկական եղանակով պատրաստումը

Դիտումներ 330

Տնական և արդյունավետ կերպով  անանուխի ջեմի հայկական եղանակով պատրաստումը

Այժմ ձեզ ենք ներակայցնելու, թե ինչ կերպ պատրաստեք անանուխից ջեմը։

Բաղադրիչները․

Անանուխը 300 գ․, կիտրոն 2 հատ, ջուր 700 մլ, շաքարավազ 1,5 կգ․։

 
 



Պատրաստումը․

Լվացրեք թարմ անանուխն և չորացրեք թղթե սրբիչների միջոցով: Հերթով կտրատեք ցողունների հետ և դրեք կաթսայի մեջ, թարմ անանուխը։


 
Լվալ 2 խոշոր կիտրոնն, կտրատել 4 մասերի, հեռացրեք կորիզներն։ Դրանից հետո կտրատել շերտերով: Կիտրոնով անանուխն թավայի պարունակությունն լցոնել ջրով, եռացնել և եփել 10-15 րոպեում: Հեռացնել կրակից, թողելով սառչի, այնուհետև 12 ժամով դնել սառնարանում։



 Արգանակն քամել 4 շերտերի բաժանելով, ավելացնել շաքարավազն և եփել 1 ժամ եռալուց հետո կամաց կրակի վրա։ Տաք ջեմն լցոնել ստերիլիզացած բանկաների մեջն և փաթաթել: Շրջեք և թողնեք սառչի:

  Երբ ​​Դուք նախընտրում եք մոխիտոն, ապա այդ անանուխի-կիտրոնի համն ձեզ համար է։ Ի դեպ, այն համեղ ըմպելիքներից է համարվում։ Ուղղակի օշարակն բացեք  ջրով։ Հենց դա հարմար կլինի իբրև նրբաբլիթների և պաղպաղակի համար ստացված միջոց։



Ամենաընթերցվածը