Տնական և արդյունավետ կերպով անանուխի ջեմի հայկական եղանակով պատրաստումը
Այժմ ձեզ ենք ներակայցնելու, թե ինչ կերպ պատրաստեք անանուխից ջեմը։
Բաղադրիչները․
Անանուխը 300 գ․, կիտրոն 2 հատ, ջուր 700 մլ, շաքարավազ 1,5 կգ․։
Պատրաստումը․
Լվացրեք թարմ անանուխն և չորացրեք թղթե սրբիչների միջոցով: Հերթով կտրատեք ցողունների հետ և դրեք կաթսայի մեջ, թարմ անանուխը։
Լվալ 2 խոշոր կիտրոնն, կտրատել 4 մասերի, հեռացրեք կորիզներն։ Դրանից հետո կտրատել շերտերով: Կիտրոնով անանուխն թավայի պարունակությունն լցոնել ջրով, եռացնել և եփել 10-15 րոպեում: Հեռացնել կրակից, թողելով սառչի, այնուհետև 12 ժամով դնել սառնարանում։
Արգանակն քամել 4 շերտերի բաժանելով, ավելացնել շաքարավազն և եփել 1 ժամ եռալուց հետո կամաց կրակի վրա։ Տաք ջեմն լցոնել ստերիլիզացած բանկաների մեջն և փաթաթել: Շրջեք և թողնեք սառչի:
Երբ Դուք նախընտրում եք մոխիտոն, ապա այդ անանուխի-կիտրոնի համն ձեզ համար է։ Ի դեպ, այն համեղ ըմպելիքներից է համարվում։ Ուղղակի օշարակն բացեք ջրով։ Հենց դա հարմար կլինի իբրև նրբաբլիթների և պաղպաղակի համար ստացված միջոց։