Թերապևտը պատմել է, թե ինչպես կարող եք օգնել մարմնին դիմանալ շոգին
Բժշկի խորհուրդներից մեկը՝ ամեն ժամը մեկ ջուր պետք է խմել։
Շոգին պետք է ավելի շատ հեղուկ խմել։Թերապևտ Թամարա Իլյինսկայան նշեց, որ շոգին առատ քրտնարտադրությունը վկայում է մարմնի հեղուկի զգալի կորստի մասին։
«Ծայրահեղ շոգին մենք պետք է խմենք օրական մոտ երկու-երեք լիտր հեղուկ։ Կարելի է ամեն ժամ մի բաժակ ջուր խմել, նույնիսկ եթե ակնհայտ ծարավ չկա», - ասաց բժիշկը:
Դուք կարող եք նաև օգնել մարմնին գոյատևել շոգին՝ կիրառելով սառը, թաց կոմպրեսներ ձեռքերին, ոտքերին, ճակատին կամ պարանոցին (կարող եք դաստակները պահել սառը հոսող ջրի տակ): Եթե կա լակի շիշ, ապա այն պետք է լցնել ջրով և ցողել ձեռքերին, պարանոցին, դեկոլտեին։
Մասնագետի խոսքով՝ շոգ ամռանը սենյակն ավելի հեշտ է զով պահել, եթե ցերեկը չթողնես արևի ճառագայթները և փակես պատուհանները։ Փորձագետները խորհուրդ են տալիս օդափոխել տարածքը շոգին գիշերը։ Եթե օդափոխիչը աշխատում է սենյակում, բայց դեռ շոգ է, կարող եք սառույցով տարա դնել պտուտակի առաջ:
Թերապևտը հավելեց, որ շոգ օրերին պետք է նվազագույնի հասցնել ջերմության աղբյուրների քանակը, որոնք ներառում են բազմաթիվ էլեկտրոնային սարքեր՝ յուրաքանչյուր համակարգիչ, յուրաքանչյուր հեռուստացույց և յուրաքանչյուր լամպ նպաստում է սենյակի տաքացմանը: Եթե էլեկտրական սարքերի կարիք չկա, ավելի լավ է վարդակից անջատել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Մի բաժակ թունդ սուրճը շոգ առավոտի համար կարելի է գրեթե նախաճաշի վերածել՝ պատրաստելով էսպրեսսոյի վրա հիմնված սառը կոկտեյլ՝ կաթով և ընկույզի օշարակով: Եվ ըմպելիքի վրա ավելացրեք մի քիչ ցածր յուղայնությամբ հարած սերուցք՝ տեսքը ամբողջականացնելու համար:
Բաղադրիչներ՝
էսպրեսսո - 1 հատ,
կաթ - 150 մլ․,
սերուցք 11% - 50 մլ․,
պնդուկի օշարակ - 30 մլ․,
Պատրաստման եղանակը՝
Քայլ 1
Սառույցը լցնել բաժակի մեջ, ավելացնել կաթն ու օշարակը։
Քայլ 2
Ներդրեք էսպրեսսոն բարակ հոսքով:
Քայլ 3
Սերուցքը հարում ենք մինչև փրփրանա և քսում ըմպելիքի վրա։