Թերապևտ Չերնիշովան զգուշացրել է հոգնածության հետ սրտի հիվանդության նմանության մասին

Դիտումներ 266

Թերապևտ Չերնիշովան զգուշացրել է հոգնածության հետ սրտի հիվանդության նմանության մասին

Բժիշկ Չերնիշովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է հոգնածության հետ սրտի հիվանդության նմանության մասին։ Բժիշկը տեղեկացրեց, որ սրտի պաթոլոգիայի զարգացման հետ մեկտեղ կարող են առաջանալ սենսացիաներ, որոնք հաճախ վերագրվում են գերաշխատանքին և առօրյա սթրեսին։

«Սրտի հետ կապված խնդիրները դրսևորվում են ատիպիկ ախտանիշներով, ինչպիսիք են շնչահեղձությունը, որը տեղի է ունենում նվազագույն ջանքերի, թուլության և հոգնածության, երեկոյան կոճերի այտուցվածության դեպքում», - կիսվել է թերապևտը։

 

 

Նադեժդա Չերնիշովան խորհուրդ է տվել երբեք չանտեսել այն ցավը, որն առաջանում է կրծքավանդակում։ 

Նման զգացողություն, ըստ մասնագետի, կարող է առաջանալ մարդկանց մոտ սրտի կաթվածից քիչ առաջ։ Ինչ վերաբերում է թուլությանը և արագ առաջացող հոգնածությանը, ապա դրանք կարող են վկայել առկա սրտի անբավարարության մասին, պարզաբանեց թերապևտը։

Որոշ դեպքերում սրտի հիվանդությունն ընդհանրապես չի արտահայտվում, իսկ ինֆարկտ կարող է առաջանալ միանգամայն առողջ մարդու մոտ առաջին հայացքից։



Այսօր շատ մարդիկ ունենում են այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են գլխացավը, անքնությունը և էներգիայի պակասը, առանց իմանալու, թե իրականում ինչն է առաջացնում այդ խնդիրները:

Մասնագետները պնդում են, որ այս խնդիրները կապված են որոշակի վիտամինների պակասի հետ, ինչպիսիք են վիտամին K-ի և մագնեզիումի նվազումը:

 

 

Մագնեզիումը  միկրոտարր է, որը չափազանց կարևոր է մեր առողջության համար։ Այն ներառված է մեր օրգանիզմի ավելի քան 300 քիմիական ռեակցիաներում:

Այն ամինաթթուներից ստեղծում է նոր սպիտակուցներ, սնունդը վերածում էներգիայի, նվազեցնում է անհանգստությունը, հոգնածությունը և սթրեսը և թեթևացնում գլխացավերն ու միգրենը:

Մագնեզիումի պակասը կարող է հանգեցնել սերոտոնինի ցածր մակարդակի, որը նեղացնում է արյան անոթները և ազդում նրա աշխատանքի վրա։ Այն նաև առաջացնում է անքնություն և դեպրեսիա:

Մագնեզիումի լավագույն սննդային աղբյուրները.

  • Սպանախ
  • Ընկույզ
  • Ավոկադո
  • Միս
  • Հաց (ամբողջական հացահատիկ)
  • Շագանակագույն բրինձ
  • Ձուկ

 

 

 

 



Վիտամին K-ն սինթեզում է սպիտակուցները, կանխում արյան մակարդումը, կապտուկները և արյունահոսությունը:

Այն նաև պաշտպանում է զարկերակները կալցիֆիկացումից և նվազեցնում է շագանակագեղձի քաղցկեղի և Ալցհեյմերի հիվանդության ռիսկը: Վիտամին K-ի պակասը կարող է մեծացնել ոսկորների կոտրվածքների վտանգը:

Մեծահասակների համար վիտամին K-ի առաջարկվող օրական ընդունումը կազմում է 0,001 մգ վիտամին K՝ յուրաքանչյուր 1 կգ մարմնի քաշի համար:

 

Վիտամին K- ի  լավագույն  աղբյուրները.

Կանաչ տերևավոր բանջարեղեն՝ ճակնդեղ, կաղամբ, շաղգամ և սպանախ:

Խոտաբույսեր, ինչպիսիք են համեմը, մաղադանոսը, ռեհանը, սոխը, ուրցը, մարջորամը և եղեսպակը:

Ինչպես նաև բրոկկոլի և ծաղկակաղամբ:

Կծու համեմունքներ, ինչպիսիք են կայենյան պղպեղը, չիլի փոշին, կարրին և պապրիկան:

Նախքան որևէ հավելում ընդունելը, խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ:

Նաև շատ կարևոր է, որ ձեր սննդակարգը ներառի մրգեր և բանջարեղեն: Այսպիսով, դուք կպահպանեք ձեր օրգանիզմում մագնեզիումի և վիտամին K-ի օպտիմալ մակարդակը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը