Թերապևտ Չերնիշովան զգուշացրել է հոգնածության հետ սրտի հիվանդության նմանության մասին
Բժիշկ Չերնիշովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է հոգնածության հետ սրտի հիվանդության նմանության մասին։ Բժիշկը տեղեկացրեց, որ սրտի պաթոլոգիայի զարգացման հետ մեկտեղ կարող են առաջանալ սենսացիաներ, որոնք հաճախ վերագրվում են գերաշխատանքին և առօրյա սթրեսին։
«Սրտի հետ կապված խնդիրները դրսևորվում են ատիպիկ ախտանիշներով, ինչպիսիք են շնչահեղձությունը, որը տեղի է ունենում նվազագույն ջանքերի, թուլության և հոգնածության, երեկոյան կոճերի այտուցվածության դեպքում», - կիսվել է թերապևտը։
Նադեժդա Չերնիշովան խորհուրդ է տվել երբեք չանտեսել այն ցավը, որն առաջանում է կրծքավանդակում։
Նման զգացողություն, ըստ մասնագետի, կարող է առաջանալ մարդկանց մոտ սրտի կաթվածից քիչ առաջ։ Ինչ վերաբերում է թուլությանը և արագ առաջացող հոգնածությանը, ապա դրանք կարող են վկայել առկա սրտի անբավարարության մասին, պարզաբանեց թերապևտը։
Որոշ դեպքերում սրտի հիվանդությունն ընդհանրապես չի արտահայտվում, իսկ ինֆարկտ կարող է առաջանալ միանգամայն առողջ մարդու մոտ առաջին հայացքից։
Այսօր շատ մարդիկ ունենում են այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են գլխացավը, անքնությունը և էներգիայի պակասը, առանց իմանալու, թե իրականում ինչն է առաջացնում այդ խնդիրները:
Մասնագետները պնդում են, որ այս խնդիրները կապված են որոշակի վիտամինների պակասի հետ, ինչպիսիք են վիտամին K-ի և մագնեզիումի նվազումը:
Մագնեզիումը միկրոտարր է, որը չափազանց կարևոր է մեր առողջության համար։ Այն ներառված է մեր օրգանիզմի ավելի քան 300 քիմիական ռեակցիաներում:
Այն ամինաթթուներից ստեղծում է նոր սպիտակուցներ, սնունդը վերածում էներգիայի, նվազեցնում է անհանգստությունը, հոգնածությունը և սթրեսը և թեթևացնում գլխացավերն ու միգրենը:
Մագնեզիումի պակասը կարող է հանգեցնել սերոտոնինի ցածր մակարդակի, որը նեղացնում է արյան անոթները և ազդում նրա աշխատանքի վրա։ Այն նաև առաջացնում է անքնություն և դեպրեսիա:
Մագնեզիումի լավագույն սննդային աղբյուրները.
- Սպանախ
- Ընկույզ
- Ավոկադո
- Միս
- Հաց (ամբողջական հացահատիկ)
- Շագանակագույն բրինձ
- Ձուկ
Վիտամին K-ն սինթեզում է սպիտակուցները, կանխում արյան մակարդումը, կապտուկները և արյունահոսությունը:
Այն նաև պաշտպանում է զարկերակները կալցիֆիկացումից և նվազեցնում է շագանակագեղձի քաղցկեղի և Ալցհեյմերի հիվանդության ռիսկը: Վիտամին K-ի պակասը կարող է մեծացնել ոսկորների կոտրվածքների վտանգը:
Մեծահասակների համար վիտամին K-ի առաջարկվող օրական ընդունումը կազմում է 0,001 մգ վիտամին K՝ յուրաքանչյուր 1 կգ մարմնի քաշի համար:
Վիտամին K- ի լավագույն աղբյուրները.
Կանաչ տերևավոր բանջարեղեն՝ ճակնդեղ, կաղամբ, շաղգամ և սպանախ:
Խոտաբույսեր, ինչպիսիք են համեմը, մաղադանոսը, ռեհանը, սոխը, ուրցը, մարջորամը և եղեսպակը:
Ինչպես նաև բրոկկոլի և ծաղկակաղամբ:
Կծու համեմունքներ, ինչպիսիք են կայենյան պղպեղը, չիլի փոշին, կարրին և պապրիկան:
Նախքան որևէ հավելում ընդունելը, խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ:
Նաև շատ կարևոր է, որ ձեր սննդակարգը ներառի մրգեր և բանջարեղեն: Այսպիսով, դուք կպահպանեք ձեր օրգանիզմում մագնեզիումի և վիտամին K-ի օպտիմալ մակարդակը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։