Թերապևտ Անդրեևան խորհուրդ է տալիս 3 դիետա՝ արթրիտի բորբոքումը և արթրիտը զսպելու համար
«Մեր սննդի ընտրությունը կարող է կարևոր դեր խաղալ արթրիտի կանխարգելման և բուժման գործում: Չնայած այն հանգամանքին, որ հիմքում ընկած պատճառները կարող են տարբեր լինել, արթրիտի ձևերի մեծ մասը կապված է հոդերի բորբոքման հետ, ինչը հանգեցնում է ցավի և շարժման սահմանափակման», - ասում է թերապևտ Իրինա Անդրեևան։
Այդ դեպքում իմաստալից է, որ հակաբորբոքային դիետան կարող է նվազեցնել արթրիտի և հիվանդության հետ կապված ցավի վտանգը, եթե դուք արդեն ունեք այն: Հակաբորբոքային դիետան բաղկացած է հիմնականում կամ բացառապես ամբողջական բուսական ծագման մթերքներից:
Անդրեևան բերեց օրինակներ, ինչպիսիք են.
Մրգեր
Բանջարեղեն
Ամբողջական ձավարեղեն
Լոբի
Ընկույզներ
Սերմեր
Խոտաբույսեր
Համեմունքներ
Այս մթերքները կազմում են երեք առողջ սննդակարգի հիմքը՝ ներառյալ միջերկրածովյան, բուսակերների և վեգանական դիետաները:
Ապացուցվել է, որ բույսերով հարուստ դիետաները նվազեցնում են ցավը և բարելավում կյանքի որակը ռևմատոիդ արթրիտով, օստեոարթրիտով տառապող մարդկանց մոտ և կարող են նույնիսկ օգտակար լինել պսորիատիկ արթրիտի դեպքում:
Բժիշկներն ուղղակի բացատրություն չունեն սրա համար. պարզապես խառնեք այս 2 բաղադրիչները և բուժեք խոլեստերինը, արթրիտը, քաղցկեղը, գրիպը, մրսածությունը և նիհարեք
Մեղրն ամենաառողջ մթերքներից է, որը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով։ Հանքանյութերի և վիտամինների տեսակը, ինչպես նաև դրանց քանակությունը կախված է մեղվաբուծության համար օգտագործվող ծաղկի տեսակից:
Մեղրը հաճախ օգտագործվում է որպես հակասեպտիկ՝ շնորհիվ իր հակասնկային և հակաբակտերիալ հատկությունների:
Բացի այդ, այն պարունակում է սննդանյութեր, որոնք արդյունավետորեն հեռացնում են մարմնից ազատ ռադիկալները:
Թերևս առողջության ամենամեծ օգուտը գալիս է դարչինի հետ համակցված մեղրից:
Մեղրի և դարչինի խառնուրդը շատ արդյունավետ է բարձր խոլեստերինի, արյան շաքարի և բազմաթիվ վիրուսների նվազեցման համար։
Մի բաժակ տաք ջրի մեջ խառնեք 1 ճաշի գդալ մեղր և 2 ճաշի գդալ դարչին: Այս խառնուրդը պետք է խմել ամեն օր։ Սա կվերացնի լեղապարկի բակտերիաները։
Այս համադրությունը 2 ժամվա ընթացքում կնվազեցնի ձեր խոլեստերինը 10%-ով։
Մի բաժակ թեյի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ մեղրը 3 ճաշի գդալ դարչինով։ Խմեք այն պարբերաբար։
Սրտի հիվանդություններ
Մեղրից ու դարչինից մածուկ պատրաստեք։ Օգտագործեք այս մածուկը մարմելադի փոխարեն՝ նախաճաշին հացի վրա։ Սա կնվազեցնի խոլեստերինի մակարդակը զարկերակներում և կկանխի ցանկացած հնարավոր սրտի կաթված:
Արթրիտ
Մի բաժակ ջրի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ մեղր և 1 ճաշի գդալ դարչին։ Օգտագործեք այն առավոտյան և երեկոյան։ Այն կօգնի ձեզ քրոնիկ արթրիտի դեմ և նույնիսկ կարող է օգնել քաղցկեղի դեմ, եթե այն կանոնավոր օգտագործեք:
Մրսածություն և գրիպ
Եթե դուք տառապում եք խցանված սինուսներից, քրոնիկ հազից, 3 օր անընդմեջ օգտագործեք 1 ճաշի գդալ մեղրի և ¼ դարչինի խառնուրդ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։