Թերապևտ Անդրեևան նշել է 4 մթերք, որոնք օգնում են գլխացավերի ժամանակ
1. Սուրճ
Գրեթե բոլորը տանը կամ գրասենյակի խոհանոցում սուրճ ունեն ձեռքի տակ: Դա լավ է, քանի որ այդ դեպքում դուք կարող եք փրկել ձեզ գլխացավի հաբերից: Դրա պատճառը սուրճի մեջ հայտնաբերված կոֆեինի խթանիչ ազդեցությունն է։ Արյան շրջանառության բարելավման դեպքում մտածողության համակարգը նորից կաշխատի։
2. Սխտոր
Սխտորը կարող է նվազեցնել արյան ճնշումը, մինչդեռ սելենը բարելավում են արյան հոսքը:
Սխտորը պարունակում է նաև հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը և վիտամինները, ներառյալ A, C և E վիտամինները:
3. Ջուր
Ջրազրկումը հաճախ հանգեցնում է գլխացավի: Հետևաբար, կարևոր է հեղուկ շատ խմելը, հատկապես շոգ եղանակին, երբ հիվանդ եք կամ մարզվում եք, հակառակ դեպքում գլխացավը հաճախ կառաջանա:
Օրական պետք է խմել առնվազն 1,5 լիտր ջուր:
4. Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղի բաղադրիչները նվազեցնում են նյութերի արտազատումը, որոնք կարող են ցավ կամ այտուց առաջացնել և արգելակել հորմոնները (պրոստագլանդինները), որոնք կարևոր դեր են խաղում ցավի փոխանցման գործում:
Պրոստագլանդինները կարող են ընդլայնել ուղեղի արյունատար անոթները: Արդյունքում գանգի մեջ կարող է առաջանալ մի տեսակ ճնշում, որն արտահայտվում է գլխացավով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։