Թերապևտ Անդրեևան բացատրել է, թե որ մրգերից պետք է խուսափել հոդատապի դեպքում
Հոդատապով հիվանդների մոտ միզաթթվի բյուրեղները, ի թիվս այլ բաների, կուտակվում են հոդերի, մաշկի և օրգանների մեջ: Միսը և ձուկը, ինչպես նաև ալկոհոլը, որոնք առաջացնում են միզաթթվի մակարդակի բարձրացում, պետք է զգալիորեն կրճատվեն հոդատապով հիվանդների մոտ:
«Բայց եթե կարծում եք, որ ոչ մի վատ բան չեք կարող անել՝ ուտելով մրգեր, ապա սխալվում եք: Քանի որ մրգերի տեսակները, որոնք պարունակում են շատ ֆրուկտոզա, կարող են նաև բարձրացնել միզաթթվի մակարդակը և դրանով իսկ առաջացնել հոդատապի նոպա», - ասում է բժիշկ Իրինա Անդրեևան:
Պետք է խուսափել այս միրգից, եթե ունեք հոդատապ:
Յուրաքանչյուր մրգի մեջ կարող եք գտնել ֆրուկտոզա, ուստի դժվար է ամբողջությամբ խուսափել դրանից՝ որպես հավասարակշռված դիետայի մի մաս:
Բայց որպես հոդատապով տառապող, պետք չէ ամբողջովին առանց մրգերի մնալ: Զգուշությամբ պետք է օգտագործվեն միայն ֆրուկտոզայի բարձր պարունակությամբ տեսակներ:Մասնավորապես, մրգերը, ինչպիսիք են խաղողը, բանանը, կեռասը և մանգոն, պարունակում են ֆրուկտոզայի բարձր պարունակություն և, հետևաբար, հոդատապի համար լավագույն ընտրությունը չեն:
Չորացրած մրգերը նույնպես թարմ մրգերի համեմատ հսկայական քանակությամբ ֆրուկտոզա են պարունակում։
«Դուք կարող եք ապահով կերպով ընդունել հատապտուղների լայն տեսականի: Ելակը, ազնվամորին, մոշը և նմանատիպ հատապտուղները համարվում են ցածր շաքարով, թեև նրանց քաղցր համը հերքում է դա: Կարող եք նաև առանց խղճի խայթի ծիրան, գրեյպֆրուտ, մանդարին և դեղձ ուտել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։